61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi yeni dönem toplantıları bugün başladı.

Ağustos ayını tatil olarak geçiren Belediye Meclisi, alınan karar gereği her dönem başında olduğu gibi bu dönem başında da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte başladı.

Ardından yoklama ile devam eden meclis, Başkan Ahmet Metin Genç’in Temmuz ve Ağustos aylarında yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesiyle devam etti.

Mecliste söz alan CHP’li üye Turgay Şahin ise, son günlerde çöp toplama konusunda sıkıntılar olduğunu kaydetti. Şahin, “Son günlerde çöp toplamada bir gevşeklik görüyorum. Bayramda da bir aksaklık var. Bunun sebebini bilmiyorum. Acaba diyorum daha önce bunlar özel taşeron firmadaydı daha mı iyi çalışıyordu da şimdi kadroya geçince gevşeklik var. Bu konuda önlem almak lazım” dedi.

Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Çöple ilgili hassasiyetimi biliyorsunuz. Ciddi manada üzerine gitmek lazım.

Bana da şöyle bir şikayet geldi. Maraş Caddesi prestijli caddelerimizden birisi. Ben direkt Ahmet beye talimat verdim. Biz orada toplamayı yapmışız. Hemen onun akabinde veya öncesinde yığılmış tekrar . Bunlar mazeret değil. Tekrar müdahale et dedim. Size de geldiğinde hemen Temizlik İşleri Müdürüne iletin. Şu da hoş değil. Maraş Caddesine gün içinde turizmin yoğun olduğu sezonda çöp arabasının geçmesi de güzel değil. Talep ettik. Yer altı konteynırı yapalım. Ama bu konuda gelişme olmadı. 2 kere müracaat etmemize rağmen.. Kalıcı çözüm o dur. Görüntü kirliliğinden ve kokusundan.. Yazın daha yoğun oluyor. Yoğunluk mazeret değil. Daha çok çalışacağız” dedi.