61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediyesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan yeni binasında ilk defa yapılan toplantıya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlık etti. 
Meclis öncesinde bütün meclis üyeleri ile tokalaşan Başkan Genç, ilk eleştirisini ise başkanlık platformunun biraz yüksek olduğu yönünde oldu. 
Meclis sonrasında yoklama ve geçen ay yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerinin bilgilendirilmesi ile devam edildi. 

Ortahisar İlçesinde geçen 1,5 aydır yürütülen çöp konteynırlarının yer altına alınması ile ilgili projede sona gelindiği belirtildi. 
Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş, yer altından konteynırları toplayacak aracın bu akşam ile geleceğini yarından itibaren çöplerin toplanabileceği ifade edildi. Göktaş, “Bu akşam aracımız geliyor. Yarın sabah itibariyle kullanabilecek hale geliyoruz. Maraş caddesini biraz bekleteceğiz. Yarın itibariyle yerleştirdiklerimizde hizmete başlayacağız. Yarın bismillah diyoruz” dedi. 

Maraş Caddesinde çöp konteynırlarının neden yer altına alınamadığı sorusuna ise Başkan Genç, “Maraş caddesinde trafikle ilgili düzenleme var. En önemsediğimiz alanlardan biri aslında. Trafik ile ilgili düzenlemelerde yolla yakın entegrasyon olması lazım. Özel vinci bu konteynırı açıp çıkarması için belli mesafe lazım. Orada yolla ilgili düzenleme olacağından bekletiliyor. O noktanın tespiti için büyükşehir belediesi tamamlanınca süratle yapılacak. Hazırız biz, tamamlanınca süratle konteynırları yerleştireceğiz” diye konuştu.