61SAAT HABER SERVİSİ

Milyonların beklediği koronavirüs tedibrleri kapsamında normalleşme sürecinin detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyüp Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde detayları açıkladı.

Bakan Koca'nın paylaştığı haritada Trabzon yüksek riskli iller arasında yer alıdı. Bir çok şehirde normalleşemeye geçilirken Trabzon'da kısmı normalleşmeye gidileceği bildirildi.

TRABZON'DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI CUMARTESİ KALKTI, PAZAR GÜNÜ DEVAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalada çok yüksek riskli iller arasında yer alan Trabzon'da Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlamasının kalktığı ancak Pazar günü devam ettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Çok yüksek ve yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek'' dedi.

VALİ USTAOĞLU DA AÇIKLADI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, ''Değerli hemşehrilerim, Bu gece 21.00'den yarın 05.00'e, cumartesi 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlamasına uyalım. Cumartesi 05.00 - 21.00 arası serbestlikte ise, lütfen kalabalıklara karışmayalım, risk almayalım'' dedi.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI CUMARTESİ 21.00'DA BAŞLAYACAK

Buna göre Trabzon'da sokağa çıkma kısıtlaması Cumartesi 21.00'da başlayacak ve Pazartesi günü 05.00'a kadar devam edecek. 

CUMARTESİ GÜNÜ İŞLETMELER AÇIK OLACAK

Trabzon'da Cumartesi günü kalkacak olan sokağa çıkma kısıtlamasında İçişleri Bakanlığı'nın daha önce yayınladığı hafta içinde uygulanacak olan kararlar geçerli olacak. Buna göre bakkalar, marketler, kuaförler gibi yerler ve genelge kapsamında işletmeler açık olacak. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar belirlenen saatlerde dışarı çıkabilecek.

BAKAN KOCA AÇIKLADI: TRABZON YÜKSEK RİSKLİ

Yüksek riskli illerin arasında yer alan Trabzon'un haritasını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada ''İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz.'' dedi.