61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Cumhuriyet Ortaokulu, Trabzon’un gururu oldu. Trabzon’u daha önce bir çok yurt dışı programlarında temsil eden Macaristan, Polonya, Slovenya gibi Avrupa’nın değişik ülkelerinde programlara katılan okul, bu yıl da yine adından söz ettirecek. 
Okul Müdürü Hüseyin Keleş’in öncülüğünde bir çok başarılı çalışmaya imza atan okulun, şimdi de 2 Erasmus+ projesine hibe verilecek. 

Cumhuriyet Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Fatma Baki’nin koordinatörlüğünde hazırlanan projeler türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi ve hibe almaya hak kazanıldı. 

Buna göre Hibe almayı hak kazanan ilk projenin ise, Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2018 – TR01 – KA101 – 051234 numaralı “Ben de Buradayım, Bana Bir El Ver.” olduğu kaydedildi. 
Trabzon Ortahisar Cumhuriyet Ortaokulu İngilizce öğretmeni Fatma Baki’nin koordinatörlüğündeki proje,  üç akış şeklinde planlanırken; İspanya, İtalya ve Finlandiya’daki ortaklara ziyaretlerde bulunulacak ve buralardaki kurslara katılım sağlanacağı kaydedildi. 
 
Ziyarette, gidilecek ülkelerdeki özel eğitim öğrencilerinin sosyal gelişim süreçlerinde toplumla kaynaşmaları için uygulanan eğitim ve kaynaştırma çalışmaları ile eğitimleri sırasında uygulanan yeni yöntem ve tekniklerin inceleneceği belirtildi. 
Koordinatör öğretmen Fatma Baki, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Avrupa ülkelerinden İspanya, İtalya ve Finlandiya’daki eğitim programlarına değişik öğretmen gruplarıyla katılacağız.

Bu ziyaretlerimizde;  özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler ve onların aileleriyle yapılan çalışmaları görmeyi, özel eğitime gereksinim duyan öğrencilere Avrupa’da ve ülkemizde uygulanan eğitimleri karşılaştırarak rasyonel bilgi ve beceriler kazanmayı, bu öğrencilerin uygulanacak eğitim-öğretim çalışmalarından en üst düzeyde yararlanmalarını sağlamayı, bu öğrencilerin eğitimleri sırasında kullanılan materyalleri tanıyarak bunları kendi okulumuza uyarlamayı, hareketliliğe katılacak personelimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi amaçlamaktayız. Yürütmekte olduğumuz bir yıl süreli projemizin finansmanı, Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla Avrupa Komisyonu tarafından sağlanmaktadır.” İfadelerini kullandı. 

Hibe almaya hak kazanan bir diğer projenin ise, Dışişleri Bakanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KAA22) Faaliyeti kapsamında 2018-1IE01§-KA229-038754-5 numaralı ve “Read Count and Play – these skills wil take you a long way” projesi olduğu kaydedildi.