Ama Trabzon’da yeni bir kampanya belkide bu güne kadar hiç yapılmamış bir çalışma olacak. Sigarayı bırakana sınırsız ve ücretsiz dans eğitimi verilecek.
Evet yanlış duymadınız. İnsan sağlığına 4 bin çeşit zararı bulunan ve en büyük yardımcısı (!) gibi gözükse de aslında belalısı olan sigarayı bırakan herkes, dans edecek. Bunun için yapılması gereken tek şey ise kayıt yaptırmak.
Trabzon’da faaliyet gösteren Showdance Academy, yepyeni bir kampanya ile ses getireceğe benziyor. Akademinin sahibi Mehmet Fukul, sigarayı bırakan herkese bünyelerinde bulunan 11 çeşit dans türünden hangisini isterlerse, ücretsiz ve sınırsız olarak eğitim vereceklerini söyledi.
Fukul , bir gün insanlara ne gibi bir yardımının olabileceğini düşünürken aklına böyle bir fikrin geldiğini belirterek “Açıkçası bu fikri günlerdir belki de aylardır düşünüyordum. Ne yapsam da insanlara bir katkım olsa diye. Sonra aklıma bu fikir geldi. Dedim ‘bir kişi de olsa, sigarayı bıraktırabilirsem ne mutlu bana’. Bunu duyurmak istedim. Önce sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştım. Daha aktif olsun diye aklıma siz geldiniz. Dediğim gibi, sigarayı bırakan herkese istedikleri dans türünün sınırsız olarak hem de bedava olarak eğitimini vereceğim. Ama tek bir şartım var. O da sigarayı ya bize kayıt yaptırdıktan sonra,  ya da yeni bırakmış olacak.” Dedi.
Fukul ayrıca kampanyaya katılacak olanların verecekleri söze de çok güvendiklerini ifade ederek şöyle devam etti.
“Bu kampanyamız kesinlikle farklı düşünceler ve emeller doğrultusundaki davranışlar içerisinde bulunmayan insanlarımız için geçerli olacak. Tabi ki ölçüm cihazımız var ama ondan da ne kadar süre içinde bırakıldığı anlaşılmayabilir. Tırnak ucu kadar da olsa bir kişiye bile bu mereti bıraktırabilirsem amacıma ulaşmış olacağım.”
Trabzon Kalkınma Mahallesi’ndeki Showdance Academy’de Salsa, Cha-Cha,Tango, Bachata, Zumba, Samba, Horon, Zeybek, Hiphop, Düğün dansı  ve Oryantal dans gibi 11 çeşit dans türü bulunuyor.