REVİ 7 GÜNDE NE YAPTI

-Teşkilatını diri tuttu.
-Demokrasi nöbetine bütün seçilmişlerin bizzat katılmasını sağladı.
-MHP, CHP ve SP il başkanları ile hep temas halinde oldu sık sık görüştü bir araya geldi.
-Trabzon’da provakatif eylemlerin gerçekleşmemesi için teşkilatı sık sık uyardı.
-Alan ve sokak gösterilerinde demokratik temayüllere uyulmasını başardı.
-İl ve ilçe teşkilatlarının toplantılarına başkanlık etti.
-Milletvekillerinin Trabzon’daki demokrasi nöbetinde bulunmasını sağladı.
-Teşkilat içinde özel birimler oluşturup herkese görev verdi. 
-Alanlara indi ve vatandaşla sabahladı. 
-Belediye Başkanlarının kesinlikle alanlarda olması gerektiği yönünde talimat verdi.
-Ankara ve genel merkez ile ilişkileri sağlıklı kurdu. Gösteri ve organizasyonda ekip ruhunu öne çıkardı.
-Teşkilatın kurucuları ve akil isimlerinin demokrasi nöbetinde olmasını sağladı.
-Halkla çok iyi temas kurdu.
-Parti il binasını ilk günden itibaren hiç kapalı tutmadı.
-Demokrasi Yürüyüşü için gerekli adımları en hızlı şekilde attı. 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, darbe girişiminin başladığı 15 Temmuz gecesinden başlayarak 22 Temmuz sabahına kadar toplumun ve parti teşkilatının darbe girişimine karşı verdiği tepki ve dik duruşu, müthiş bir şekilde dört dörtlük teşkilatlandırmasıyla, Anadolu’da bu konuda en başaralı İl Başkanı ve Demokrasi Neferi oldu.

REVİ İL BAŞKANLIĞINI HİÇ KAPATMADI 

15 Temmuz’dan 22 Temmuz’a kadar geçen süre içinde toplam 7 saatini evinde geçiren Revi, il binasını bu süre içerisinde hiç kapatmadı, ışıklarını söndürmedi ve ekip arkadaşları ile birlikte sabahladı. Kitlesel sokak gösterilerine katılan, katılmakla kalmayıp organize eden yönlendiren bir liderlik de yapan Revi, bu süre içinde unutamadığı ilginç anılar da yaşadı. 15 Temmuz’dan 22 Temmuz’a kadar sokakta halkla birlikte olduğu saatleri, demokrasinin nöbeti olarak değerlendiren Revi, müthiş bir takım oyununu hayata geçirdiklerini halktan aldıkları güçle darbecilere dik durduklarını belirtti.

MİLLET DAVASI İÇİN HER AN TETİKTE 

Revi, özellikle MHP, CHP ve SP il başkanlarının Trabzon özelinde darbeye karşı duruşlarında gösterdikleri demokratik tepkinin Trabzon’un vatansever özelliği olduğunu da vurguladı. Revi, Trabzon’da demokrasi nöbeti devam ederken Türkiye genelini de takip ettiklerini belirterek, gerekirse başka illerin demokrasi nöbetine katılmak için hazır bekledikleri günlerde olduğunu hatırlatarak “Bu süreçte Trabzon ve parti teşkilatımızın bütün birimleri gösterdi ki,  millet davası için her an tetikte ve görevde.”

REVİ’DEN FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ HAKKINDA TESPİTLER

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, FETÖ terör örgütü yapılanması ile ilgili olarak şu ilginç tespitleri yaptı. Başkan Revi, “Uzun  yıllar boyu, inançlı,  samimi insanların saf dini duygularını istismar ederek, zaman içerisinde dini motifli bir ihanet şebekesine dönüştüğü ve Devleti ele geçirme hayalleri kurarak; hile, aldatma, ayartma, beyin yıkama, usulsüzlük yapma  ve şantaj gibi türlü yollarla sivil ve askeri bürokrasiyi ele geçirmeye çalıştığı anlaşılmaktadır. Kamu kurumlarındaki sinsi örgütlenmesinin bu kalkışmayla hangi boyutlara eriştiği ve hangi stratejik noktalara kadar ulaştıkları açıkça görülmüştür.” 

MUHABBETTEN HUSUMET FEDAİSİNE 

Başkan Revi tespitlerine şu sözlerle devam etti: “Masum insanların maneviyatını çalarak, din duygularını istismar ederek, muğlak ve demagojik söylemlerle, sahte ve tutarsız beyanlarla, mistik hezeyanlarla aldattıkları masum insanları, iradeleri ellerinden alınmış birer güdümlü unsura dönüştürmüşlerdir. Bu cuntacı darbe girişiminin güdümlü  FETÖ/PDY  mensuplarınca gerçekleştirildiği milletin hakim kanaati olarak tescillenmiştir. Yıllardır kendilerini muhabbet fedaileri olarak bize lanse eden bu topluluğun aslında birer husumet fedaisi olduğu gerçeği artık hepimizin farkında olduğu bir hakikate dönüşmüştür.” 

TRABZON HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR

Başkan Revi, “Benim gibi binlerce Trabzonlu günlerce evine gitmedi, uyumadı, alanları terk etmedi. 7’den 70’e her yerde vardı. Sokak, milletin direnci evi inancı ve demokrasiye güveninin adı oldu. Trabzon halkı bu mücadelenin asıl kahramanı biz ise neferiyiz” şeklinde konuştu.