TRABZON MEYDANA AKIN ETTİ
 
Türkiye’de 15 Temmuz akşamı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılmak istenilen darbe girişimini protesto amacıyla başlatılan ‘Demokrasi nöbetleri’ bugün son buluyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da bugün saat 17:00’da Atatürk Alanı Meydan Parkında Miting düzenlendi. 
Mitinge Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora ile CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Eski Bakanlar Faruk Özak, Eyüp Aşık, Erdoğan Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, MHP İl Başkanı Nihat Birinci, SP İl Başkanı Cevat Kurt ve CHP İl Başkan Vekili Celal Akaç ile Kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Miting alanını dolduran vatandaşlar, Darbe Girişimi sırasında şehit düşen Trabzonlu vatandaşlar için de pankart açtı. 




İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İktidar ve muhalefet partilerinin liderlerinin katıldığı Yenikapı’da ki mitingin canlı olarak yayınlanmasının öncesinde 4 Partinin Trabzon İl Başkanı birer konuşma yaptı. 

KURT: İÇ SAVAŞ HEDEFLEDİLER
İlk olarak konuşan SP İl Başkanı Kurt, özetle şu ifadeleri kullandı: 
“Türkiye’de siyasiler meseleye sağlıklı teşhis koyamazsa sağlıklı sonuç alamaz ve sağlıklı tedavi yapılamaz. 15 Temmuz gecesi sadece bir darbe kalkışma değil. Aynı zamanda iç savaş hedeflediler ve ülkemizin bölünmesini hedeflediler. Sadece hedef Türkiye değil, mazlum İslam coğrafyasıdır. Bir başka konu, hepimiz bu konuda taşeron olarak kullananları biliyoruz. Kuklayı tanıyoruz. Ama burada altını çizmek istediğim asıl tehlikeyi dikkatlerinize sunmak isterim. Bu planı yapanlar aziz Türk milletini unuttu. Aziz Türk milleti, dün Çanakkale’de nasıl şanlı direniş yapmış Çanakkale’yi geçilmez yaptıysa bugün onların torunları da aynı şekilde davrandı. Gazi Mustafa Kemal öncülüğünde Kurtuluş savaşında nasıl direnç gösterildiyse, bugün torunları da aynı direnişi gösterdi. 
Asıl kuklacılar; Bu girişim bir Siyonist girişim Amerika Birleşik devletleri ve onunla iş birliği yapan AB Topluluğudur. Buradan ne hedeflenmiştir. Buradan ne projelendirildi. Burada asıl oynanmak istenen proje büyük İsrail devletinin kuruluş projesidir” 


BİRİNCİ: BUNU HAZMETMEK MÜMKÜN DEĞİL
MHP il Başkanı Birinci ise, “Burada amaçlanan ülkemizi iç savaşa sürüklemek, Türkiye’yi ortadan kaldırmak. Bu kapsamda ülkemiz büyük tehlike atlattı. Uçurumun kıyısından son anda dönmüştür. Birinci dünya savaşı sonunda devası bir imparatorluk kaybettik. Bunu hazmetmemiz mümkün değildir. İçimizde bunun yasını tutarak bugünlere geldik. Hepimizin bildiği gibi savaş sonunda yurdumuzun her tarafı işgal edilmişti. Tam da o sırada bir yiğit insan ortaya çıktı Türk halkına şöyle seslendi: Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan batmayacaktır demişti. Bu sesin sahibi İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’du.. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları milletiyle beraber bu çağrıya kulak verdi ve batılı güçleri ülkemizden söküp attılar. Türkiye Cumhuriyetini kurarak bizlere vatan armağan ettiler. 
15 Temmuz’da ülkemizi ortadan kaldırmak amacıyla FETÖ örgütü kurularak yapılmak istenilen darbe girişimini bertaraf ettik. Türk milleti olarak emperyalizmin karanlık gücüne unutamayacağı tokat indirdik. Biz silkinip kendimize gelmediğimiz müddetçe bu savaşlar devam edecektir. 15 Temmuz Amerika Birleşik devletlerinin gayri meşru çocuğu olan FETÖ aklımıza başımıza getirdi. Türk milleti olarak silkindik ülkemizi uçurumun kenarından aldık. Daima yapmamız gerekenleri eksiksiz yerine getirmeliyiz. Artık siyasilerimiz, siyasi rant hesabı güderek Türk toplumunu ayrıştırıcı eylem ve söylemlerden kaçınmalıdır. Devlet kurumlarının içine sızmış FETÖ örgütünün elemanları kurumların dışına atılırken yerlerine alınacak insanlarda ehliyet aranmalı. Devletine bağlılık aranmalı. Türk ordusu bizim gözbebeğimizdir. Peygamber ocağımızdır. Türk devletinin garantörü, Türk milletinin teminatıdır. En kısa sürede kendi içinde ki hainleri temizleyecek, eskisinden daha itibarlı şekilde Türk insanının gönlünde ki yerini sağlamlaştıracaktır” ifadelerini kullandı. 

AKAÇ: ADALET SİSTEMİNİN SAĞLIKLI İŞLEMESİ…
CHP İl Başkan Vekili Akaç ise, “Son yaşanan darbe girişimi ile alenileşen darbe girişimi ile karşı karşıyadır. Saldırı emperyalizme uşaklık edenlerin işidir. Saldırı Türkiye Cumhuriyeti devletine, parlamentosuna, insan hak ve özgürlüklere, iktidara, muhalefete, sivil topluma, demokratik kitle örgütlerine birliğimize beraberliğimizedir. Demokrasi evrensel kriterlere göre gücün sivil seçilmişlerce yasama ile sivil toplumla bölüşülmesidir. 
Bugün yaşadığımız sorun, duygusallıkla başkalarının üzerine itilerek çözülecek sorun değildir. Herkes burada hesabı yargı önünde vermelidir. Evrensel demokrasilerde suçun affı ne halkın ne da hakkın affıyla mümkündür. Adalet sisteminin sağlıklı işleyişi demokrasinin en önemli güvencesidir. Demokrasisi insan hak ve özgürlüklerden olan tavrı asla bu süreçte zarar görmemelidir. Bu örgüt taşerondur. Hukuk sisteminin araştırması gereken en önemli konu bu suç örgütünün yurt içi ve yurt dışı işbirlikçilerinin açığa çıkarılmasıdır. Hesap sorma süreci Anayasa ve hukuk sisteminin dışına taşımak anayasayı ihlal eden darbecilerle aynı konuma düşmek demektir. Soruşturmalarda suçlu olanlar suçsuz olanı ayırmak bundan sonra ki normalleşme ve demokratikleşme sürecinin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır” dedi. 

REVİ: BU YAŞANANLARIN HESABI TEK TEK SORULACAKTIR
AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, “Ülkemizin 4 bir yanından devletine bayrağına kendi iradenize sahip çıktınız. Söz milletindir, karar milletindir diyerek darbe girişimine dur dediniz. Tarihe kap kapa leke olarak geçecek bu darbe girişimine milletimiz şanlı bir direniş gösterdi. Halkımız akın akın meydanlara inerek bir oldu diri oldu ve demokrasi mücadelesinde bende varım dedi. Darbeciler neye uğradığını şaşırdı. Herkes demokraside ve ülkesinin bekasında bir araya gelerek darbe girişimcilerine dersini verdi. 
Meydanları dolduran sizlere minnettarız. Darbe çetesine, ihanet çetesine karşı iman gücü haricinde vatan severliğin haricinde halkın elinde silah yoktu. Bütün bu yoklar içinde var olan tek şey iman, inanç ve vatan aşkıyla milletin sokaklara dökülmüş olmasıydı. En önemli unsur halkın evini terk ederek sokakları tutmuş olması bir dayanışmanın sağlanmış olması asla bir taşkınlığa sebep olacak davranışların yansımaması önemliydi. Şimdi batıcıların uykusu kaçmış önümüzde ki 100 yılın pilanları çöpe gitti. Kuva-i Milliye destanı Türk milleti yeniden yazmıştır. Meclisi bombalayan, vatandaşlarımıza kurşun sıkan ülkemizde kaos yaratmaya çalışan hainlerden bu yaşananların hesabı tek tek sorulacaktır. 
Bunların bedelini çok ağır şekilde ödeyeceklerdir. Bu hainlerle, bu alçaklarla mücadelemiz devam edecektir” dedi. 
Konuşmaların ardından İstanbul’da ki demokrasi mitingi canlı olarak dev ekrandan verildi… 






CANLI YAYIN