Denetimlerde Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Turgay Özkan da yer alırken, yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle şehrin muhtelif yerlerinde yaptıkları denetimleri sıklaştıracaklarını söyledi.
Bayram tatili dolayısıyla şehirde araç yoğunluğu olacağına dikkat çeken Özkan, “Önümüzde 9 günlük bayram tatili var. Bayram tatili dolayısıyla diğer illerden de şehrimize çok sayıda araç girişi olacağından trafikte yoğunluk yaşanacak. Dolayısıyla bizde bayram öncesi denetimlerimizi sıklaştırıyoruz. Sürücülerimiz araçlarını daha rahat bir şekilde kullanabilmeleri için denetimlerimizi şehrin muhtelif yerlerinde ve değişik zamanlarda yapacağız. Bunu Bayram süresinde her gün yapacağız. Aynı zamanda şehrin muhtelif yerlerinde radar uygulamalarımız var. Sürücülerin aşırı araç kullanmamaları için yeni sahil yolunda da radar uygulamalarına başladık. Orada da denetimlerimiz devam ediyor. Sürücüler lütfen kurallara riayet etsinler, hızlı araç sürmesinler. Bayram süresince trafik yoğunluğu yaşanacak. Bu yoğun trafik de de bütün sürücülerimiz dikkatle olurlarsa inşallah kazasız bir tatil geçirirler” dedi.
Sürücülerin genellikle emniyet kemeri takmama, uygunsuz park gibi kuralları ihlal ettiğine dikkat çeken Özkan, “Şehir içi trafiğinde genellikle emniyet kemeri takmama, park kurallarına uymama, hatalı sollama gibi trafik ihlallerinin daha yoğunlukta olduğunu söyleyebiliriz. Sürücüler mutlaka kurallara uyması lazım. Tatil yapmaya yani uzun yola gidecek sürücüler kesinlikle araçların bakımını yaptırsınlar, yolda sürat yapmasınlar, dikkatli olsunlar, trafik kurallarına uysunlar. En önemlisi yorgun ve uykusuz bir şekilde yola devam etmesinler. Çünkü böyle olunca kazalar kaçınılmaz oluyor. Emniyet kemerine önem versinler mutlaka taksınlar” diye konuştu.
Uygulamalarda sürücülere çikolata ikramında bulunulurken, Özkan, sürücülerin iyi bir bayram geçirmesi temennisinde bulundu. Özkan, “Dokuz günlük bir bayram tatili var. Herkesin bayramını şimdiden kutluyorum. Lütfen bayramda daha dikkatli olsunlar, trafik yoğunluğu olacak. Kazasız belasız güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum. Vatandaşlarımız Kurban Bayramından trafiğe kurban olmasınlar” ifadelerini kullandı.