Rehber öğretmenleri Hümeyra Yıldırım ve Yasemin Lemahmutoğlu tarafından düşünülen ve okul müdürü Hilmi Mutlu’nun  oluruyla gerçekleştirilen Kitap Okuma Farkındalık çalışması kapsamında, ‘Vapurda Kitap Okuyoruz’ etkinliğine 240 öğrenci katıldı. 

Okul yönetimi havalarında güzel gitmesini fırsat bilerek sürekli olarak her yıl zaman zaman- farklı yerlerde düzenledikleri kitap okuma etkinliğini bu kez Trabzon’un ilk ve tek yüzen restaurantı olan Mavi Tur gemisinde düzenledi. 
Öğrenciler kitaplarını alarak, Mavi Tur isimli geminin etkinlik alanında Karadeniz’in muhteşem güzelliğinde denize karşı büyük bir keyifle okudular. 
Etkinlikten çok memnun kaldıklarını belirten öğrenciler ‘Öğretmenlerimiz bu tür etkinliklerle bizim okumaya olan merakımızı, şevkimizi daha da arttırıyorlar. Denizin ortasında bir gün eğitim etkinliği yapacağımız hiç aklımıza. Bize bu imkanı sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz’ ifadelerini kullandılar.
Öğretmenler de bu tür farklı eğitim aktivitelerinin öğrenciler için çok önemli olduğunu belirterek diğer öğrencilere de zaman zaman aynı etkinliği gerçekleştireceğini belirttiler ve ayrıca gemi işletmecisine de sağladığı kolaylık ve gösterdiği ilgi alaka nedeniyle teşekkür ettiler. 

Kitap okuma etkinliğinin sonrasında. öğrenciler müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.