Birçok ilin de etkilendiği depremin hemen ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sosyal medya hesabından Elazığ ve Malatya için yardım çağrısında bulundu. Başkan Zorluoğlu daha sonra arzu eden deprem mağdurlarını Trabzon’da misafir etmekten onur duyacağını açıkladı. 

Başkan Zorluoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı destek çağrısının ardından Trabzonlular adeta seferber oldu. Vatandaşlar battaniye, kışlık eşya ve ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım paketleriyle Trabzon Büyükşehir Belediyesine adeta akın etti. Gece boyunca kamyonlara yüklenen yardımlar, Elazığ ve Malatya'ya gönderildi. 

TÜM İMKANLARIMIZLA ELAZIĞ’DAYIZ 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman yaptığı açıklamada, “Elazığ’da meydana gelen ve Malatya başta olmak üzere birçok şehrimizde hissedilen depremde 22 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduk. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Başta Elazığ olmak üzere depremden etkilenen tüm şehirlerimize Trabzon'dan selamlarımızı iletiyoruz. Acı hepimizin acısı, üzüntü hepimizin üzüntüsü, yıkılan her yer bize göre Trabzon. Elazığ bizim için önemli bir yer. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun da valilik yaptığı bir yer. Şu anda kendisi Trabzon dışında olduğu için talimatlarını yerine getirmeye çalışıyoruz. Elazığ Valisi hemşehrimiz, Elazığlılar da canımız ciğerimiz, bir parçamız. Devlet bütün gücü ve imkanları ile Elazığ'da. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla bölgedeki yurttaşlarımızın yanındayız” şeklinde konuştu. 

DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ 
Başkan Vekili Ataman Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasının çığ gibi büyüdüğünü de belirterek “Trabzonlu iş adamlarımız ve hemşehrilerimiz gece boyunca belediyemize gelerek yardımlarını eksik etmedi. Biz de bir TIR dolusu bayatlamayan Trabzon ekmeğimizi Vakfıkebir Belediyemiz, Şalpazarı ve Beşikdüzü Kaymakamlıklarımız tarafından hazırladık. 27 bin adet meyve suyu, 200 bin paket kek, 14 bin çorap, bin adet helva, 2 bin 500 adet bere, 2 bin 500 adet kaşkol, 2 bin 500 adet eldiveni bölgeye gönderdik. Ne mutlu bize ki bıraksak vatandaşımız neredeyse yürüyerek yardım etmeye gidecek. Trabzon'da resmi kurum ve kuruluşların yanında bazı otellerin de kapasitelerinin bir kısmını depremzedeler için ayırdığını, Büyükşehir Belediyemizin kampanyasına iştirak ettiğini de belirtmek isterim” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2 adet paletli eskavatör, 1 adet lastik tekerlekli eskavatör, 1 adet loader, 1 adet nakil aracı, 1 adet mini paletli eskavatör, 1 adet vinç, 1 adet donanımlı itfaiye aracı, 2 adet pick up kamyonet ile çok sayıda personelinin ihtiyaç olması halinde bölgeye gitmek üzere hazır bekletildiği belirtildi.