Trabzon’un Düzköy ilçesinde bir evde yangın çıktı. Vatandaşlar, dereden taşıdıkları su ve leğenlere doldurdukları karla yangını söndürmeyi başardı. İlçenin itfaiye talebi bir kez daha yinelendi

İTFAİYE YETİŞEMEDİ

DÜZKÖY’ün Çayırbağı mahallesinde Ahmet Kum’a ait evin depo olarak kullanılan 3. katında dün yangın çıktı. Mahallede sular kesik olduğu için, vatandaşlar dereden taşıdıkları su ve leğenlere doldurdukları karla yangına müdahale etti. Akçaabat’tan gönderilen iki itfaiye aracından biri yolda kaza yaptı, diğeri ise yangın bittikten sonra ulaşabildiği bölgede soğutma çalışmalarına katıldı.

HATAY ÖRNEĞİ VERDİ

İlçenin itfaiye talebini yineleyen CHP’li Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, “Hatay Trabzon’la aynı anda büyükşehir oldu. Büyükşehir CHP’de, Kumru ilçesi ise AK Parti’de. Kumru’da 5 itfaiye aracı ve 20 itfaiye eri var. Bizden 6 itfaiye aracı alındı, aradan 3 yıl geçti ve bütün ısrarlarımıza rağmen itfaiye alamadık. Bu sorunun çok acil çözülmesi gerekiyor. Bir kez daha haykırıyorum; canlar gitmeden önlem alınsın” diye konuştu. (ilkhaber)