Süt Taşıma işini yürütenlerin de aldıkları sütü kooperatife getirmedikleri, yöredeki başka fabrikalara teslim ettikleri bildirildi. Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yakupoğlu ise konuyla ilgili açıklama yaparak işletmenin faaliyetine son verildiğini söyledi. 
Yakupoğlu, ““Özelleştirmeyi şöyle düşünmüştük. Herhangi bir şirketin işletmemize ortak olmasını istedik. Tüzük ve genel kurulun bize verdiği yetkiyi kullanmak istedik. 
Çünkü fabrikanın bayağı sıkıntıları var. İcrada 2 milyona yakın borçlarımız var. Bankalardan paralarımız gelse bile icraya veren arkadaşlarımız paralarımızı alıyor. Bu bir tarafa, ikinci bir husus Tonyalı müstahsilimiz Tonyamıza, olağanüstü genel kurul yapmamıza rağmen Tonya süt fabrikamıza yeterince süt vermiyor. Aldığımız süt miktarı 2-2,5 tona düştü. Sütün de kalitesi yok. 
1,5-2 azami 3 randımanlı süt geliyor. Bu sütle beraber, şu anda kaliteli ve çok süt gelmediği müddetçe fabrikanın üretimini geçici olarak durdurma kararı aldık” dedi. 

Yakupoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Tüzüğe göre zararla bir şey yapmamız suçtur. Şimdiye kadar hiçbir zararımız olmamıştır. Ancak daha önceki çekler ve senetler karşılığında sıkıntılarımız var. Başaramadık. Başarmak için mücadele edeceğiz. Kooperatif yönetim kurulu olarak buradayız. Alacaklarımız, vereceklerimiz varsa onları telafi etmek için sütçülerimize olan ufak tefek borçlarımızı, işçilere olan borçlarımızı bilahare alacaklarımızdan temin etmek suretiyle inşallah vereceğiz. 
Tonyalı müstahsil fabrikaya sahip çıkmadığı müddetçe fabrikayı zararla yönetmek hakkımız yoktur. Yarından itibaren elimizdeki mamülleri işleyip satılacak duruma getireceğiz. Belediyeden de anons etmek suretiyle geçici olarak müstahsil bize dönüp sütünü verinceye kadar işletmeyi kapatıyoruz” ifadelerini kullandı.  (Tonya Haber)