61SAAT HABER SERVİSİ

Gaziosmanpaşa Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Parti İlçe Başkanları İl Müdürleri, STK Temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. 

iftar sonrasında organizasyonun ev sahipliğini yapan Gaziosmanpaşa İlçesinin Trabzonlu Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, selamlama konuşması yaptı. Usta, “Geçen yıl başlattığımız bu çalışmayı Trabzon’a, Türkiye’nin başka illerine kardeşliğimizi pekiştirmek için devam ettirmek istiyoruz” dedi. 

Ardından AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da konuştu. 

Programda son olarak ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuştu. Soylu, “Allah şahittir yaptığımız işlerin büyük bölümü yorgunluk gerektiren, getiren işlerdir. Uçak şuradan indiği ve Trabzon’u gördüğü andan itibaren yatacak yer önemli, değil, kalacak yer önemli değil iyi ki varsınız. 

AVNİ AKER’İN UFAK BİR BÖLÜMÜ KALACAK

Bu Avni Aker stadı olmayacak. Ufak bir bölümünü bırakacağız. Burası tarihi anı olsun diye. Burası Yavuz Selim Stadı olacak tekrar ama buralar çok güzel parklar olacak. Burası çok güzel yeşil alanla vatandaşlarımıza kavuşmuş olacak. Bunları önümüzde ki günler Büyükşehir belediye Başkanımız ile konuşacağız. 

Elimizde olduğumuzu gücümüzün yettiği kadar, sizlerin söylediklerine, emrinde olduğumuzu bir kere daha söylemek istiyorum. Nice ramazanlarda birlik içinde beraberlik içinde olmayı nasip olsun.  

Türkiye’de huzurumuzu kardeşliğimizi ortaya koyabilmek için bir taraftan çalışacağız, gayret göstereceğiz diğer taraftan ellerimizi semaya açıp şükredeceğiz dua edeceğiz. Bugün Trabzon Milletvekili olmaktan büyük onur duyduğumu her zaman söyledim. Hayatımın her noktasında, ister içişleri Bakanı olayım, İster Çalışma Bakanı olayım ister olmayayım, İster siyasetin başka noktasında olayım olmayayım, ama bilmenizi isterim ki çocuklarıma bırakacağım en büyük miras Trabzon Milletvekili olmaktır. 

Hayatımın büyük bölümünü Gaziosmanpaşa’da geçirdim. Oranın basamaklarını adım adım bilirim. 25 yaşında ilçe başkanlığı yaptım. Elektrik, telefon problemleri vardı. O gün orada ilçe başkanlığı yaparken, İstanbul’da İl Başkanlığı yaparken vatandaşımız ne söylüyorsa yerine getirmeye çalıştık. 

Biz batı toplumları gibi değiliz. Biz onların medeniyeti ile bezenmiş değiliz. Biz Müslümanız… Biz anamızı babamızı yaşlanınca huzur evine gönderen o toplumlar gibi değiliz. Biz bu toprakları bize kimin bıraktığını bilen evlatlarız” dedi.

İŞTE DEV İFTAR İÇİN HARCANANLAR.. 

Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Beledisi, Gaziaosmanpaşa Belediyesinin işbirliğinde Yavuzselim Futbol Sahasında ‘Gaziosmanpaşa’dan Trabzon’a Kardeşlik iftarı’ düzenlendi. Gaziosmanpaşa Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına binlerce vatandaş katıldı. Hatta stadın içinde ki masalar yetmedi, vatandaşlar tribünlerde kumanya alarak iftarlarını açtı. 

Binlerce kişiye aynı anda iftar için hazırlanan menüde Çorba, Güveç, Pilav, Tatlı, Ayran, Su ve Hurma yer aldı. 

Hazırlanan yemekler için, 2 bin 300 kilo et, 700 kg prinç, 400 kilo mercimek, 90 kilo tereyağ, 90 kg arpa şehriye, 90 kg sıvı yağ, 1,5 ton patates, 600 kg soğan, 150 kg salça, 2 kilo pul biber, 10 kilo sarımsak, 1 kilo nane, 240 gr biber, 25 bağ maydonoz, 1 kilo tuz, 35 kilo un, 3 kasa domates, 2 bin 850 ekmek, 8 bin 600 ayran 8 bin 600 su, harcandı…