61SAAT ÖZEL HABER - Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde hizmet veren Vakfıkebir Devlet Hastanesinde Sağlık Bakanlığı tarafından tüm hastanelerde olduğu gibi memnuniyetini arttırmak,  öneri ve şikayetlere ulaşmak adına hastane girişine  “Dilek ve Öneri” kutusu koydu. 

Üzerinde Dilek ve Öneri Kutusu yazan şeffaf kutu son dönemde sosyal medyada ilginç fotoğraflarla gündeme geldi. Sosyal medyada vatandaşlar tarafından yayınlanan fotoğraflarda  kutuya dilek ve öneriden çok para atılması ise şaşkınlık yarattı. 
Vatandaşların kutuya bozuk para atmasına bir anlam veremeyen hastane yönetimi birkaç kişiyi para atarken uyarmış olmasına rağmen, fark edilmeyen kişilerin attığı paralar kutuda birikti. 
Hastane yönetimi de bu paraları tutanakla ay sonu alarak, hastaneye gelen çok zor durumda olan hastalara, ihtiyaç sahibi hasta yakınlarına teslim ettiklerini ifade ettiler. 
Dilek ve Öneri kutusunun amacını yanlış anlayan vatandaşların bu durumu ile hastanede en çok konuşulan konular arasında geliyor. 

DÜNYADA ÖRNEKLERİ VAR... 
Aslında bütün dünyada bu tür dileklerin yerine getirilmesi için bir çok batıl inanç var. Kimisi heykele dokunarak dileğinin yerine geleceğini inanıyor, kimisi asma kilit asarak dilek diliyor, kimisi de suya para atarak dilek diliyor. 
 Türkiye’de de özelliklede kimi noktalara bez – çaput bağlayarak dilek dileyen veya çeşme – havuz türü yerlere para atarak dilek dileyenler var... 
Kutunun üzerine de dilek ve öneri kutusu yazılınca vatandaşların bu durumu yanlış anladığı kaydediliyor.