61SAAT HABER SERVİSİ

61saat ekibi olarak gündeme getirdiğimiz Trabzon’da dilenci çetesi haberi sonrasında polis ve zabıta ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda kirada durdukları öğrenilen mülteci dilenci toplanarak mülteci kamplarına gönderildi.

ZABITA VE POLİSİN ÇETE OPERASYONU
Trabzonlu vatandaşların mültecilere sahip çıktığını gören dilenci çeteleri, kamplardan topladıkları mültecileri Trabzon’a getirerek dilendirmeye başladı.
Aralarında Doğu ve Güneydoğdu yaşayan vatandaşların bulunduğu mülteciler polis ekiplerinin sabah saatlerinde yaptığı operasyon ile toplandı.
Yaklaşık 50 mülteci ve dilencinin toplanarak mülteci kamplarına geri gönderildi.

ÜZERİNDEN 50 MÜLTECİ KİMLİĞİ ÇIKTI
Mülteciler içerisinde bulunan bir isim ise dikkatlerden kaçmadı. Mülteci kimliklerini toplayan ve kendisinin tercüman olduğunu söyleyen kimliği henüz belli olmayan şahıs dosyasında bulunan yaklaşık 50 mülteci kimliğini polise gösterdi. Polis dilencilik yapan mültecileri kamp merkezlerine gönderirken üzerinde 50 mülteci kimliği çıkan şahsı gözaltına alarak soruşturma başlattı.

Öte yandan çocuklarıyla birlikte maaş karşılığı çalışan mülteciler çadır veya minibüslerde kalırken çete liderleri sabah arabalarıyla, çete adına çalışan dilencileri yerlerine dağıtarak, bazı davranış kuralları hakkında eğitim ve taktik verip olay yerinden ayrıldığı gözlemlendi.