Trabzon Valisi Yücel Yavuz Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yönetimini makamında ağırladı. Yeni yönetim ile tanışan Yavuz, ‘Yönetenler ve basın Trabzon’da el ele verirse kent için güzel icraatlar yapılır’ dedi.

VALİ’YE TGC’DEN TEŞEKKÜR

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a basına karşı göstermiş olduğu dik duruş için teşekkür etti. Aynı zamanda Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yeni oluşumu hakkında bilgi verdi.

BAKAN VURGUSU

Vali Yavuz, Trabzon’un çok güçlü bir Bakanı olduğunu söyleyerek, ‘Biz sözden ziyade icraat yapacağız. Projelerimizi hazırlayıp Bakan ve Milletvekillerimize sunacağız, onlarda nokta atışı yapacaklar.’ diye konuştu.
Turizmle ilgili olarak da ifadeler kullanan Yavuz, ‘Trabzon turizm kenti. Münferit bir iki olayı büyütmemek lazım. O zaman turist acaba der. Turizm müdürü Ali Bey genç ve işini iyi yapıyor. Ankara’ya gitti bir günde Turizm Bakanı ve Müsteşarla görüştü. Ödeneklerini aldı ve döndü. Bana da brifing verdi.’ dedi.



ÇOCUKLAR SANATI VE TARİHİ ÖĞRENSİN

Sanat konusuna değinen Vali Yavuz; ‘çocuklarımızı sanatla ve tarihle buluşturmamız lazım. İleride bu çocuklar sanatla iç içe olmalılar ve bu memleketin tarihini bilmeliler. Bu sebeple çocuklarımızı sanatla ve tarihle buluşturmak için Devlet Tiyatrosu’nu yıkıp orayı daha çok çocuklarımız, insanlarımız yararlansın diye büyüteceğiz’ dedi.

DİLENCİNİN D’Sİ KALMAYACAK

‘Şu sıralar dilencilik konusunda bir çalışma yapıyoruz. Bu sebeple Trabzon’da dilencinin d’si kalmayacak. Bu konuda Trabzon Basınından da destek bekliyoruz. Hepsine okuma imkanı sağlayarak sokaklardan uzaklaştırıp onları okumaya yönlendireceğiz.’

ZİGANA MÜJDESİ

‘Trabzon öyle bir şehir ki burayı lojistik merkezi olarak kullanacağız. Bize hep Zigana Tüneli’ni soruyorlardı. O da kısa zamanda açılacak. Bizler her zaman yedekli ve alternatifli çalışmalıyız. Bu şekilde çalışmazsak ülkeyi yönetemeyiz.’

HASSASİYET VURGUSU

TGC Başkanı Yusuf Turgut’da, Trabzon’un sorunlarını çözmesinde basının her dönem sorumluluk aldığını ve aynı hassasiyeti bundan sonra da göstereceklerinin altını çizdi.