Güngör: "5 yıldır bu hastane bir türlü açılamadı. İşi yokuşa sürmesinler. Bir an önce açsınlar"

Trabzon’da yapımına 2011 yılında başlanan ve inşaatının %90 oranında bitmesine rağmen Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin açılışının yapılmaması büyük tepkiye neden oluyor. Hastanenin eski yüklenici firmayla sorun yaşandığından ötürü açılamadığını kaydeden CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “ 5 yıldır bu hastane bir türlü açılamadı. Diş hekimliği fakültesi de artık ihtiyaca cevap vermiyor. İşi yokuşa sürmesinler bu hastanenin açılması bu kadar uzun sürmemeliydi” dedi.

KİMSEDE ÇIT YOK

Bu hastanenin %90’ı bitmiş durumda diyen Güngör, “ Açıkçası hizmete açılması için neyi bekliyorlar anlayamadık. Temmuz ayının başlarında açılacak dendi ama ne yazık ki hala kimseden çıt çıkmıyor. Bir yandan demokrasi mücadelesi verirken bir yandan da yatırımlarımızı takip etmeliyiz ve bunları bir an önce hayata geçirmeliyiz. Diş Hastanesinde de sorun çok rahatlıkla çözümlenebilirdi” diye konuştu.

RUHSATI BEKLENİYOR

Trabzon İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman  ise “ Yüklenici firma belediyeden ruhsatını birkaç gün içinde alacak. Ruhsat alındıktan sonra TOKİ’de geçici kabulünü yaptıktan sonra hastaneyi teslim alacak ve hastaneyi bize teslim edecek. Ama açılış tarihini TOKİ biliyor. Hastanemiz hizmete açıldıktan sonra 7 gün 24 saat hizmet verecek. Birde ameliyathanesi olacak. Bu hastane hem ilimizin hem de bölgemizin önemli bir eksiğini giderecek” ifadelerini kullandı.

SONNOKTA

HÜSEYİ TERZİ