Trabzon’un Köprübaşı İlçesi Beşköy Mahallesi’nde yaşayan 64 yaşındaki diyaliz hastası Mustafa Suiçmez, haftanın 3 günü diyalize girmek zorunda. 

Diyaliz hastası babasını Sürmene Devlet Hastanesine getiren yürüme engelli oğlu Osman Suiçmez, hasta eksikliği nedeniyle 3. vardiya açılmaması üzerine 96 kilometre uzaklıktaki Of Taşkhanpazarı’daki Devlet Hastanesine gönderildi. 

Hastalarımız Yollarda Perişan Sürmene’de diyalize üçüncü vardiya açılmadığını belirten Suiçmez, “Açılmazdan alamazlarmış. Bana iki haftaya açılır dediler, sonra bir hafta daha bekle dediler. Bu süreç bu şekilde 2 ayı geçti. Of Taşhanpazarı’nda 18 tane diyaliz makinesi var, onlar üçüncü vardiyayı açtı. Sürmene’de 16 tane makine var.  

Sürmene’de bana söyledikleri şu; ‘Babanla birlikte müracaat eden 2 kişi var 3 veya 4 kişi oldukları zaman üçüncü vardiyayı başlatacağız.’ Ama yalan söylüyorlar geçen pazartesi Sürmene’den bir kadını da Of’a yolladılar. 

Of Taşhanpazarı’ndaki diyaliz merkezi tüm gelen hastaları kabul ederken Sürmene Hastanesi sağa sola yolluyor. Sorunun kısa sürede yetkili mercilerce çözülmesini istiyoruz. Hastalarımız yollarda perişan oluyor” ifadelerini kullandı. (Atakan Tok - Taka)