61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Doğalgaz fiyatına yapılan zam Büyükşehir Belediye meclisinde tartışma yarattı. MHP’li Ali Sağır’ın ülke genelinde doğalgaz fiyatına yüzde 8 artarken, Trabzon’da yüzde 25 arttığını ileri sürdü. Sağır, “Ülke genelinde doğalgaz fiyatı sistem kullanım bedelini yüzde 8 artarken Trabzon’da yüzde 25 artmıştır. Bunun nedenini öğrenebilir miyim?” diye sordu. 

Bunun üzerine Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, “Burada diğer illerin ortalamasına bakmak lazım. Büyükşehrin buna ne kadar müdahalesi olur? onu bakmak lazım. İhale yapılmıştır bunun nasıl yürüyeceği, hangi yıllarda zam yapılacağı hangi oranda zam yapılacağının formülasyonu vardır. Başka türlü toplumun büyük bir kesiminin ilgilendiren konuda zam yapılacağını düşünmüyorum. Büyük ihtimalle ihale şartnamesinde koşulları belirlenmiştir. Formülasyonu vardır. Ona göre yapıldığını düşünüyorum. Aksi takdirde büyük bir cesaret olur. Ama bu benim görüşüm” dedi.
Kınalı sözlerine şu şekilde devam etti:
“Biz ortaklığımızı düşünerek “burada kar edelim, gözümüzü yumalım” diye düşüncemiz olacağını düşünmüyorum. Bu işin net cevabını vermek için hem sözleşmesini gözden geçirmek lazım, hem de AKSA’dan bilgi alarak bu konuda sizi enforme edeceğiz. Önce tahminimi yürüttüm. Ama diğer türlü kesin bir şekilde bu sorularınıza yanıt vermek için gerekirse şartnameye bakacağız ve AkSA’dan bu konuda bilgi alıp size ileteceğiz”