61SAAT HABER SERVİSİ

Son günlerde gündeme gelen ve Trabzon’da doğalgaz hatları çekilen mahallelerde vatandaşların doğalgaz kullanmadığı durumda cezai işlem uygulanacağı yönünde açıklamalara Gümrükçüoğlu sert çıktı.

Gümrükçüoğlu, ‘işi ve vazifesi olmayan herkes beyanat veriyor’ diyerek, ‘’ Bu işi yürüten kim. Bu işin ortağı Büyükşehir Belediyesi.. Masrafını yapan Büyükşehir Belediyesi.. Yapımcı firmaya destek göreceksin diyen biz.. Bu işin ağzına gelen avır zavır konuşmasını yadırgıyorum. Ben şuna taraftarım, buna taraftarım fuzuli konuşmalar. Biz şuan da yüzde 58 – 60’a ulaştık kullanım alanında.
Diyelim ki biz bir yaptırım uyguladık. Millete ceza kesmeye başladık. Benim ceza keserek iş yaptırma diye bir alışkanlığım genel olarak yok. Şehrin sakinlerini ve insanlarını bu şekilde icbar etmek mecbur etmek gibi bir alışkanlığım yok. Ama tabi sizin dediğiniz gibi şehrin sağlığı, kaldırıma yığılması doğru şeyler değil. Tolum adına ceza işliyorsunuz. Ama bu konuda bir mevzuat var. Bu konuda vatandaşa ceza kesemezsiniz. 
Bu konuda uygulamaya kalkıpta Danıştay’ın aleyhte verdiği bir karar var uygulamazsınız diye… Hava kirliliğini önleyeceğim diye al sana ceza diyorum. Adamcağız da verdi dilekçe. Müeyyide var, mevzuat var, Danıştay’ın kararı var.
Bu örnekler önümüzde duruyor hala konuşuyoruz. Ya bir incele önce.. Bunu geçen sene de söyledim. Bir yıllar önce de söyledim. Ya arkadaşlar fuzuli konuşmaya gerek yok’’ dedi.