61SAAT HABER MERKEZİ- Trabzon’un Yomra İlçesinde bulunan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mahmut Günay, bir hasta tarafından darp edildi. 
İddialara göre dün saat 15:50 sıralarında randevusuz olarak hastaneye gelen 42 yaşındaki A.İ. isimli şahıs muayene olmak istedi. Ancak Doktor Günay, mesai saatinin dolduğunu, A.İ.’yi randevusuz olarak bakamayacağını söyledi.

PARMAKLARINI SIKTI
Bunun üzerine A.İ. doktor Günay’ın sağ el 3. ve 4. parmaklarını eliyle sıkarak yaraladığı kaydedildi. 
Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ise, dün yaptığı açıklamada doktor Günay’ın elinde ciddi derece yaralanma bulunduğunu ifade ederken, “Maalesef yine bir doktorumuz saldırıyla karşı karşıya kaldık. Hekimimizin elinde bir yaralanma mevcut; belki ameliyat olması gerekecek” ifadelerini kullanmıştı. 

ÇALIŞANI SUÇU ÜSTLENMEK İSTEDİ

Olayın ardından polisin başlattığı soruşturmada ise ilginç bilgiler ortaya çıktı.Doktora darp olayını 44 yaşındaki S.B. adlı şahsın üstlenmeye çalıştığı öğrenildi. Ancak Yomra İlçe Polis Merkezinin, olay anında hastanedeki güvenlik kameralarını incelemesi üzerine olayı A.İ. adlı şahsın gerçekleştirdiği ortaya çıktı. 
S.B. adlı şahsın, A.İ.’nin çalışanı olduğu, işini kaybetme korkusu ve borcu bulunduğundan dolayı suçu üstlendiği iddia edildi. 

HER İKİ KİŞİYLE İLGİLİ DE SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Polis, A.İ. adlı şahısla ilgili “Kasten yaralama - Hakaret’ S.B. adlı şahısla ilgili ise ‘Suçu üstlenme’den soruşturma başlattığı kaydedildi.

Olayda S.B. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı A.İ. isimli şahsın ise tutuklandığı bildirildi. 

Olay anlarını anlatan Dr. Mahmut Günay, “İçerde hastam yoktu, muayene olmak istedi, randevusu yoktu. Ben de çıkmak üzereydim, arbede yaşandı. Umarız bu tür olumsuzluklar yaşamayız” dedi.