TÜRK Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Aile Hekimi Dr. Hasan Eraydın’ı silâhla tehdit eden bir eczane kalfasının serbest kalmasına tepki gösterdi. Kahveci dün sendika üyeleriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Yaklaşık 20 gün önce Boztepe Mahallesi’ndeki Aile Sağlığı Merkezinde silâhlı tehdide maruz kalan Dr. Hasan Eraydın’ın da bulunduğu toplantıda konuşan Kahveci, “Sen bu ülkede hukuk kavramını yerle bir edersen, hukukun üstünlüğünü hâkim kılamazsan herkes kendi kafasına göre takılır.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

AYNI TEHDİDİ FARKLI BOYUTLARA TAŞIRSA
Kahveci şöyle devam etti: “Şimdi bu adam ortalıkta dolaşıyor. Silâhla tehdit etmiş ortalıkta dolaşıyor. Bu nasıl devlet? Bu nasıl hukuk sistemi? Yarın bu adam aynı şekilde o kapıyı çalmayacağını nereden bileceksin? Aynı tehdidi daha farklı biçimde, daha farklı boyuta götürmeyeceğini nereden biliyorsun? Adam hekimi tehdit ediyor. Adliyenin ön kapısından giriyor, arka kapısından çıkıyor. Yıllardır söylüyoruz ama ne zaman karşılık bulacak bilmiyoruz. Tutuklu yargılamanın önü açılmalı. Bu ülkede yıllardır sağlık çalışanlarının itibarları zedelendi. Toplum nezdinde son derece yüksek olan meslek itibarları yöneticiler tarafından sürekli aleyhte açıklamalarla yerle bir edildi. Vatandaş da durumdan vazife çıkardı, gitti sağlık çalışanını darp etti.”
 
Kahveci sağlık çalışanlarına şiddet gösterenlerin sağlık güvencesinin askıya alınması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Şunu yapmasınlar: “Bu ülkede şiddet uygulayanlar bağımlılar ve eğitimsiz insanlar” diyerek geçiştiriyorlar. Geçiştirmeyin, hafife almayın. Böyle bir şey yok. Bu ülkede ‘milletin vekiliyim’ diye geçinen müptezelin biri bile doktoru dövdü. Belediye başkanı hamile olan bir hekim arkadaşımızı darp etti. Gaziantep’te Doktor Ersin Arslan’ı öldüren kişi ne adına öldürdü? Haksız bir talepten dolayı. Karşılanamayacak bir talepten dolayı. Bizim çok önemli bir önerimiz var. Sağlık Komisyonunda da söyleyeceğim bunu. Kanuna koyulsun. Şiddet uygulayan kişilerin sağlık güvencesi geçici olarak durdurulsun. Acil durumların dışında bu insanlar sağlık hizmetlerine bir süre para ödesinler. Ekonomik olarak bedel ödesinler. Sonuç olarak bu şiddet olayı sağlık çalışanının gündeminden çıkarılması gerekmektedir.”