Trabzon kamuoyunun bir süredir üzerinde tartıştığı ‘Dolmuş Modernizasyonu’ ile ilgili verilen karar bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından açıklandı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarihi binasında düzenlenen toplantıda Zorluoğlu dolnuş hatlarının değişeceğini ifade etti.

3 HAT UZATILDI

Yaşanan hat değişimini açıklayan Zorluoğlu "Bu sistemde ihtiyaç olan birkaç durak ihtiyacı vardı. Havalimanı Hattını Kaşüstü Kanuni Hastanesine kadar uzatıyoruz. Boztepe hattını da Moloz’a kadar uzatıyoruz. Burada özellikle meydan bölgesinin araç ve dolmuş yoğunluğunu azaltmayı arzu ediyoruz. Meydan bölgesinde gelip ring yaparak yolcu alma cihetine gidilecek. Yenicuma Hattını da Mozol’a kadar uzatıyoruz. Moloz’u dolmuş konusunda merkezi yer haline getirmek istiyoruz. 

40 DOLMUŞ, YOĞUN HATLARA GEÇİYOR
İlk duraklardan 40’a yakın dolmuşu üst duraklara aktarmış olacağız. Yolcu sayısı az olan duraklardan, yolcu sayısı fazla olan 40’a yakın dolmuşu aktarmış olacağız. 

DOLMUŞLAR NE RENK OLACAK
Renk konusu herkesin merak ettiği konu. Çalışmamız var ama renk belirlemedik. Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 – 5 modelbelirlenecek. Çeşitli mecralardan vatandaşımıza bunu soracağız. Vatandaşımızın bize yol göstereceğine inanıyoruz. Kararımızı o sürenin sonunda vereceğiz. 

Tabi bu yeni sistemi, belki de en önemli ayağı izlenebilir ve denetlenebilir bir dolmuş sistemine Trabzon eçiyor.