61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 Yılı Gelir Tarifesine bugün yaptığı toplantıda dikkat çekici bir ilave yaptı. 
Plan ve Bütçe Komisyonundan, meclisin gündemine gelen maddeye göre 2020 Yılı Gelir Tarifesinin 50. maddesine,  Trabzon’da ticari olarak faaliyette bulunan D, T, S, M ve harf grubu ticari taksi ve dolmuşların koltuk kapasitesi arttırıldığında eklenecek her koltuk için ayrı ayrı ekstra ücret alınacak. 

D, T, S, M VE TİCARİ TAKSİ, DOLMUŞLAR.. 
Buna göre Ortahisar İlçesi haricinde D Plakalı dolmuşların koltuk kapasitesi arttırıldığında arttırılan her koltuk için 10 bin TL, M plakalarda yine arttırılan her koltuk için 10 bin TL, S Plakalarda arttırılan her koltuk için  6 bin TL ve Harf Grubu Ticari Taksi ile Dolmuşlarda da arttırılan her koltuk için 6 bin TL Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak. 

10 KİŞİLİKTEN, 12’YE ÇIKARSA 20 BİN TL ÖDENECEK
Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Plan ve Bütçe Komisyonundan Murat Üçüncü, “D plakalarda Ortahisar İlçemizde dönüşüm düşünüldüğü için hariç tutunuldu. Bu uygulama her kişi başı için talep edilen uygulamadır. 10 kişilik minibüslerde, 12 kişilik talep etmek istiyorsa kişi başı 10 bin Tl.. 5 kişilik taksilerden, 7 kişilik taksiye geçmek istiyorsa kişi başı için 6 bin TL. Bir defaya mahsustur. Komisyonda görüşmeye aldığımızda Büyükşehir olan başka illerin tarifesine ve Trabzon konjonktürüne bakılarak komisyon tarafından belirlenmiş bir rakamdır” dedi. 

Başkan Vekili Atilla Ataman ise, “Burada durum talep halinde, 5 kişinin 7 kişiye çıkması durumunda ilave koltuk için belediyece alınan ücreti tarif ediyor” diye konuştu. 

Madde konuşmaların ardından oy çokluğu ile kabul edildi. Maddeye muhalefet eden tek isim ise İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu oldu.