EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN

Meydan- Değirmendere Dolmuş Durağındaki bazı şoförler, sistemin pandemi dönemine denk gelmesi şoför esnafının sonunu getireceğini dile getirerek, dönüşümün biraz ertelenmesini talep ettiler. Durak üyeleri adına açıklama yapan Hayati Aydın, modernizasyonu en başından itibaren desteklediklerini dile getirerek, “Modernizasyona asla karşı değiliz. Pandemi sürecinde biz ne araç değişebiliriz ne de bu araçların taksitlerini ödeyebiliriz. Zaten pandemi sürecinde ayda 18 gün çalışıyoruz. Evimizi dahi zor geçindiriyoruz” dedi.

BAŞKANIMIZ DESTEKLİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun şoför esnafına her zaman destek çıktığını kaydeden Aydın, “Büyükşehir Belediye Başkanımız da sürece iyi niyetli yaklaşıyor. Şoför esnafı olarak bizler de zor durumdayız. Esnafımızın çoğu bankalara borçlu. Bu süreçte bazı duraklar araç getirerek şov yapıyorlar. Esnafı uçurumdan aşağı attıklarının farkında bile değiller. Kendi duraklarındaki çoğu esnaf bile dönüşümün şu anda ertelenmesinden yana olurken, duraklara son model araç çekmenin bir manası yoktur. Esnaf olarak şu an kimse bizim evimizle, çoluk çocuğumuzun ekmeği ile oynamasın” diye konuştu.

ÖNCE ALTYAPI

Aydın, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’ya da her an destek vereceklerini belirterek, “Sistemin önce alt yapısının yapılması gerekir. Hat başları ve sonları yapılsın. Ayrıca havaalanı durağına 15, Boztepe durağına da 15 tane araç geçecekti. UKOME’den bunların kararı çıktı. Bu araçlar geçmeden modernizasyon yapılması yanlış olur. Şoför esnafını kimse mağdur etmesin. Oda Başkanımız Ömer Hakan Usta’da süreci çok iyi yönetiyor. Biz de başkanımızın sonuna kadar arkasındayız” ifadelerine yer verdi.