Trabzon'da donan göletteki 2 kuğuyu kurtaran belediye çalışanı Salim Altuntaş, "Buz tamamen suyu kaplamıştı, hayvanların yürüme şansları yoktu. Bu konuda önceliğimiz hayvanlar." dedi.

Son yılların en çetin kış şartlarının yaşandığı Trabzon'da birkaç gün önce Zağnos Vadisi Parkı'ndaki donan gölette 2 kuğuyu kurtaran, belediyenin hizmet aldığı şirkette görev yapan Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu gibi durumlarda parktaki hayvanları korumaya öncelik verdiklerini söyledi.

Kar yağışının ardından sabah işe geldiğinde parktaki göletin donduğunu gördüklerini belirten Altuntaş, "Sabah saatlerinde geldiğimde hayvanlar soğuk suyun içerisindeydi. Kürekle kırdım buzu, olmadı. Daha sonra tulum giyerek suya girdim. Buzlu suyun içine girerek hayvanları kurtardım. Buz tamamen suyu kaplamıştı, hayvanların yürüme şansları yoktu. Bu konuda önceliğimiz hayvanlar." ifadelerini kullandı.

Soğuk sudan kurtardığı kuğuların personel odasında iki gün boyunca ısınmalarını ve beslenmesini sağladığını anlatan Altuntaş, buzlar eridikten sonra kuğuları tekrar suya bıraktığını anlattı.

Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlisi Sinan Kaya ise aldıkları bir ihbar üzerine geldiklerini belirterek, kuğuları besleyen belediye görevlilerine teşekkür etti.

Trabzon'da belediye işçisinin soğuğa ve kara aldırmadan önce kürekle buzu kırmaya çalışması, daha sonra tulum giyerek girdiği suda kuğuları kurtarmak için verdiği mücadele, bir fotoğrafçının objektifine yansımıştı.