61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Maraş Caddesi tartışmaları devam ediyor. Son olarak Maraş Caddesinin trafiğe kapatılıp – kapatılmama önerisi Trabzon’da büyük tartışmalara neden olurken Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, burada trafiğin rahatlatılması için Elektronik Denetim Sistemini (EDS) önermişti. Aradan geçen sürede EDS’nin bölgede henüz faaliyete geçmemesi merak uyandırmıştı. EDS’nin Maraş Caddesinde neden faaliyete geçmediğini bugün ki Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında MHP’li üye Ali Sağır, Başkan Gümrükçüoğlu’na sordu.
Mecliste söz alan Sağır, “Burasının durumu bana dokunuyor. Sizin söylediğiniz manada.. Kafam bu işe yattı. İki minibüs durmayacak, biri geldiğinde kalkacak. Oraya arabasını bırakanlar cezası yazılacak. Caydırı önlem EDS sisteminin ihalesi yapılacağını söylediniz yapıldı mı?” dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu ise, “İhale hazırlıkları tamamlanmıştı. İçişleri Bakanlığından onay gerekiyor. Onların sadece biz değil başka şehirde de ihaleleri durdurmuşluğu var. Bu noktada bazı güvenlik gerekçeleri gibi şeyler de söz konusu oldu. Ama bu yıl sonuna kadar diğer şehirlerle de bizimle bu şekilde anlaşmayı imzalayacaklarını söylediler. Onun hazırlığını sürdürüyorlar. Onların uygun görüşü ile birlikte gerçekleştirme cihetine gideceğiz. Uygulamanın nasıl ve ne şekilde çözüm yolları ortaya koyacağını ve sakıncalarını beraber rahatlatmaya çalışalım…” diye konuştu.