61SAAT HABER SERVİSİ

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, bugün Trabzon'a geldi.

Yarın Ramazan bayramı nedeniyle düzenlenecek olan bayramlaşma töreni için Trabzon'a gelen İMamoğlu'na sevgi seliyle karşılandı.

Havalimanından ayrılan İmamoğlu'un bugün doğum günü kutlaması düzenlendi.

Parti otobüsünde düzenlenen doğum günü CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel görüntüleri paylaştı.

Adıgüzel, 'Doğum günü pastasını memleketi Trabzon'daki otobüsün içinde Trabzon Ordu Giresun Rize İstanbul dileği tutarak kesti' dedi.

'Uzun süredir gelemiyordum bayramda Trabzon'a. Gerçekten içimde bir ukdeydi, denk düştü.'

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Trabzonluların Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, "Güzel bir bayram gezisi olacak. Uzun süredir gelemiyordum bayramda Trabzon'a. Gerçekten içimde bir ukdeydi, denk düştü. Seçimin de tam ortasına denk geldi ama olsun. Köyümü ziyaret edeceğim, tabii ki orada aile büyüklerim yatıyor, mezarlıklarını ziyaret edeceğim." diye konuştu. Yarınki programı hakkında bilgi veren İmamoğlu, "Trabzon'da bir bayramlaşmamız var. Sonra Giresun'da ve Ordu'da bayramlaşmamız olacak." ifadesini kullandı.

"Özlemle geliyorum, kucaklaşmaya geliyorum."

"Özlemle geliyorum, kucaklaşmaya geliyorum." diyen İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Trabzon benim doğduğum şehir. Karadeniz benim ruhumun, kimliğimin, benliğimin oluştuğu yer. Dolayısıyla bütün hemşehrilerimle buluşmaya, kucaklaşmaya geldim. Beslendiğim bu kentin insanlarıyla bayramlaşmaya geldim. Bütün özlemimle buradayım. Karadeniz'i, doğduğum şehri çok seviyorum. Her zaman duamdır. 'Allah'ım önce beni aileme mahcup etme, sonra doğduğum topraklara beni mahcup etme' derim. Elbette ki milletime, yaşadığım şehir güzel İstanbul insanlarına mahcup olmamak ama bu sıralamayı hiçbir zaman unutmam. Ailem ve doğduğum topraklar. Bu güzel kentte bulunmaktan büyük keyif duyuyorum."

Trabzon'da Ekrem İmamoğlu karşılamasında partililer birbirine girdi