Elektrik, su, doğalgazda son döneme ait faturalar kabardı. Vatandaş, ‘gizli zam oldu da bizim mi haberimiz olmadı’ diyor. Hükümetin emekli, asgari ücretli ve memura yaptığı zamlar en temel tüketim hizmetleriyle adeta geri alınıyor. 2015 yılı Aralık ve 2016 Ocak ayı dönemine ait faturalar vatandaşı öfkelendirdi.
Yüzde 50 Farklı Fatura

Kendisine bir aylık tüketim bedeli olarak 270 TL elektrik faturası geldiğini söyleyen bir vatandaş: ‘’2015 yılı benim aylık ortalama elektrik faturam 120-140 lira arasındaydı. Fahiş zam var gizleniyor. Doğalgaz ve su da böyle. Su da geçen aylara göre 20, doğalgazda ise tüketim oranı aynı olmasına rağmen 50 lira fazla ödeme çıktı.’’ dedi.
 
Özellikle elektrik, su ve doğalgazda geçen ay ortalamalarına göre büyük fark var. Şikayet bir veya iki kişinin şikayeti değil. Gazetemize çeşitli yollarla ulaşan vatandaşlar gizli bir zamdan söz ediyor.

Vatandaşın söz konusu faturalar konusunda benzer tepkileri şu yönde: ‘’Öyle anlaşılıyor ki hükümet asgari ücretli, emekli, ve memura verdiği zammı faturalar yoluyla geri alıyor.

Bunu  makul başka bir açıklaması olamaz. 11 ay hemen hemen aynı ölçülerde gelen faturalar Aralık-Ocak döneminde neden farklı geliyor. Hem elektrik, hem doğalgaz ve su da tüketim miktarına baktığımızda o faturalara denk gelen tüketim miktarını karşılayan tüketimler yok.’’

Ortahisar’dan arayan bir vatandaş kendisine 270 lira elektrik faturası geldiğini söyleyerek: ‘’120-140 lira ortalama elektrik tüketimim vardı. Geçen aya göre ciddi bir fark var. Gizli zam varsa, ek vergi şu bu varsa Allah’a havale ediyorum’’ dedi.

Atakan TOK
(taka)