İTTİFAKA YORUMLANDI
Yapılan seçimin bazı yayın organlarında “Cumhur ittifakı”na yorumlanması MHP yönetiminin tepkisine neden olurken, MHP İlçe Başkanı Adem Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisini siyasi ahlak dışı plan yapmakla suçladı. Encümen üyesi seçilen MHP’li Hasan Doğan hakkında disiplin işlemi başlattı. 

GÖRMEZLİK GELEMEYİZ
Türkiye’nin geleceği bekası için yapılan Cumhur İttifakına milli duruş ve ilkeleri doğrultusunda sonuna kadar sahip çıkacaklarından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirten MHP İlçe Başkanı Çelik, AK Parti İlçe yönetiminden hem partilerine hem de Cumhur İttifakına zarar vermemelerini istedi. Çelik, “AK Parti’nin kendi içindeki icraatları kendi tasarrufundadır. Ancak bir başka partiye mensup kişilerle işbirliği yapmak misyon belirlemek, geleceğe yönelik plan yapmak siyasi ahlak dışıdır. Biz bu oyunları görmezlikten gelemeyiz

ŞAHSİ MENFAAT
Yapılan seçimin bir ittifak neticesi olmadığını bu seçimden MHP İlçe Bakanlığı olarak haberlerinin dahi olmadığını belirten Çelik, böyle bir durumu vesile olması sebebiyle partisinin yetkili kurumları ile istişare yapmayıp MHP üzerinden şahsi menfaatleri uğruna hareket ettiği ileri sürdüğü Hasan Doğan hakkında parti tüzüğü gereğince işlem başlatılmıştır” 

KENDİSİ İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU
Encümen Üyesi seçilen Hasan Doğan ise yapılan seçimde bundan önceki yıllarda olduğu gibi parti grubu olarak aday çıkarttıklarını, seçilmesinin kendisi için de sürpriz olduğunu belirterek AK Parti Grubu ya da başka biriyle hiç bir görüşme ve anlaşma yapmadığını söyledi. Doğan, seçilmesini parti adına sevinçle karşıladığını ancak sonradan yaşanan oylarla hayal kırıklığına uğradığın söyledi.  (Akçaabat Yeni Haber)