Esentepe Mahallesi’nde bulunan ve ortopedik engelli vatandaşların araçlarının tamirinin yapılacağı atölye, büyük bir ihtiyaca cevap verecek. Başkan Zorluoğlu, engellilerle sık sık bir araya gelerek sıkıntılarını dinlemeye özen gösterirken, Büyükşehir Belediyesinin tüm çalışmalarında da önce engelli vatandaşlar düşünülüyor. Engelli Araç Atölyesi’nin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, ilgili daire başkanları, Trabzon’da bulunan engelli derneklerinin başkanları, yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.   
 
ÖN PLANDA TUTUYORUZ
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizi engelli vatandaşlarımız için daha yaşanılabilir hale getirmek için gayret gösteriyoruz. Engellilerimize yönelik yapmaya çalıştığımız ilk ve en önemli konu, bakış açısı değişikliğiydi. Belediye başkanından tüm çalışanlara kadar zihniyet değişikliği eğer arzu edilen noktaya getirilemezse, ne yaparsanız yapın ciddi bir mesafe alamıyorsunuz. O bakımdan yöneticilerimize her zaman, yapacağımız tüm hizmetleri engelli vatandaşlarımızın da en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacak doğrultuda projelendirin diyorum. Tüm çalışmalarımızda engellilerimizi ön planda tutuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
EMPATİ YAPMALIYIZ
Türkiye’nin son 15 yılda çok önemli yatırımlar yaptığını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Çok önemli altyapı ve üstyapı yatırımları gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetlerimizin hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Engellilere dönük evde bakım hizmetleri dahil olmak üzere çok ciddi atılımlar gerçekleştirildi. Ama daha epey mesafe katetmemiz lazım. Toplum olarak da bu meseleye bakış açımızı değiştirmek zorundayız. İnsanlar gelip kaldırım üzerine arabalarını park ediyorlar. Akülü araç kullanan bir engelli vatandaşımız, kaldırımı kullanamaz durumda. Halkımız bu konuda biraz daha hassas olmalı. Kendimizi kardeşlerimizin yerine koymalıyız. Hepimizin başına gelebilecek bir durum ve başımıza gelmeden empati yapabilmeliyiz” dedi.
 
BEN DE TAKİP EDECEĞİM
Engelli dernekleri ile sık sık bir araya gelmeye özel önem verdiğini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu “Eylül ayında Konaklar Mahallesi’ndeki Engelsiz Yaşam Akademisi’ni hizmete açacağız. 100’e yakın engelli çocuğumuzu eğitmek suretiyle hayata daha hazır hale getireceğiz. Bu ve buna benzer projelerle önümüzdeki yıllarda da engelli kardeşlerimize ve onların ailelerine hizmet vermeye gayret edeceğiz. Bugün açılışını yaptığımız Engelli Araç Atölyesi de, seçim sürecinde bizden özellikle istenilen bir ihtiyaçtı. Bakıldığında küçük gibi görünebilir ama olmadığında çok büyük bir eksiklik. Bu atölyenin küçük bir dokunuş olarak, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracağını düşünüyoruz. Akülü aküsüz tüm araçların tamirini Büyükşehir Belediyesi olarak üstleniyoruz. Bu mekanın işlevsel hale gelmesinde emek sarf eden tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Ben de zaman zaman buraya gelerek verilen hizmeti takip edeceğim” diye konuştu.  
 
BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER
Engelli Araç Atölyesi, Başkan Zorluoğlu ve engelli vatandaşların birlikte kurdele kesmesiyle hizmete açıldı. Taleplerinin uzun yıllar sonra yerine gelmesinin mutluluğunu yaşayan engelli vatandaşlar, kendilerine gösterdiği hassasiyet nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.