İstanbul Medeniyet Üniversitesi Genç Gelecek Kulübü öğrencileri, Anadolu’da okuma alışkanlığını yaygınlaştırma amacıyla kütüphane kurma seferberliği başlattı. Sırada Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi var…

Halk kütüphanesi kurulması amacıyla başlatılan proje, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Vakfıkebir Belediyesi işbirliği ile hayata geçiriliyor. Kütüphaneye ise Trabzon’un Maçka ilçesinde şehit olan Eren Bülbül’ün adı veriliyor. 

Kitapseverlerin katkılarıyla kurulacak olan Halk Kütüphanesinin raflarında her türden esere yer verilecek. Kütüphanede Vakfıkebir ilçesi sınırları içerisinde öğrenim gören öğrencilerin araştırmalarına yardımcı olacak kaynak kitaplara öncelik verilecek olsa da; roman, şiir, öykü, deneme türündeki kitaplara da ihtiyaç duyulacak. Kitapların dışında vatandaşları sosyokültürel yönden geliştirecek dergiler, cd’ler ve haritalar kütüphanede yer alacak.  

Böylesine önemli bir projenin hayata geçmesi ve kapsamlı bir kütüphanenin kurulması için ise Genç Gelecek Kulübü öğrencilerinin de desteğe ihtiyacı var. 

Kütüphanenin kurulabilmesine destek olmak için iletişim adresleri:

İnstagram: @imugencgelecek 
e-mail: [email protected] 
Kargo Adresi: Dumlupınar Mah. D 100 Karayolu N:98 34000 (İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Güney Kampüsü) Kadıköy/İstanbul 
Proje Sorumluları: 
Meyra Yıldız- İnstagram: @yildizzmeyraa
e-mail: [email protected] 
Bircan Köprü – İnstagram: @kopru.can