61 SAAT HABER SERVİSİ-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolar ve Euro’nun Türk Lirası karşısında yükselişine önlem olarak halka yaptığı ‘’yastık altındaki dövizlerinizi bozdurun’’ çağrısına sessiz kalmayan Trabzonlu vatandaşlar döviz bürolaraına akın etmiş, sakladıkları dövizleri bozdurmuşlardı. Yurdun dört bir yanında dolar tepkileri devam ederken Trabzon’da esnaflardanda tepkiler başladı.

Trabzonlu iş adamı ve AK Parti Trabzon il Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş’ın sahibi olduğu Damla Moda Evi’nde firmaların döviz değişiklikleri nedeniyle fiyatlara zam getirmesi üzerine tepki göstermek için fiyatlarda indirime gidildi. İş yerinin camına “Dolara inat gelinliklerde yüzde 30 abiyerlerde yüzde 60 indirim”  yapıştıran Demirtaş "''İki gün önce çalışmış olduğumuz gelinlik firmaları yeni listelerini zamlı olarak fiyat listesi gönderdi. Bende bu işe tepki olsun diye bütün gelinliklerde Yüzde 30 yüzde 60 olmak üzere indirime girdik.” dedi.

Demirtaş "Bizler iş adamları olarak piyasalarda olumlu havalar oluşturmak zorundayız. İndirim şeklinde tepki gösterebiliriz. Bana göre iş dünyasının altınım yok dolarım yok bozdurmamak gibi birşey olmaz. Herşey devletten beklemek olmaz. Fitili ateşleyen STK’lardır iş adamlarıdır. Hükümete çağrıda bulunarak yetkilileri Bağış hesabı açmaya zorlaması gerek.Ve bunu büyük bir kampanyaya çevirip başlatması gerekir siz ozaman görün Türk Milletini Banka önünde insan kuyruklarını.Böyle bir hesap açılması durumunda şahsım başta olmak üzere, arkadaşlarımla birlikte ilgili hesaplara bağış yapmaya hazırız. İnsanlar birşeyler yapmak istiyor ama klavye başında yapmak zorunda kalıyor. Birçok firma satışları durdurdu durdurmayan da fahiş zam uyguluyor. Bende tepkimi bu şekilde göstermek istedim’’ ifadelerini kullandı.