61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesi Değirmendere Mahallesinde, esnaflar trafikten şikayetçi.  Bölgede yaşanan trafik sorununu görüntülemek için gittiğimiz Değirmendere Mahallesinde, özellikle Sülüklü Mezarlığının yanından geçen yoldan kısa sürede Erzurum yoluna çıkmak isteyen yüksek tonajlı araçlar trafiğin tıkanmasında büyük rol oynuyor. 

ÖZELLİKLE PAZAR GÜNLERİ, YOĞUNLUK HAD SAFHADA


Bölgede özellikle Pazartesi günü trafik yoğunluğunun arttığına dikkat çeken esnaflar, bunun nedenin de bölgenin pazarının kurulmasına bağlıyor. 
Yüksek tonajlı araçların kestirme olduğu için bu yolu kullandığını dikkat çeken esnaflar, “Bu yola bir TIR girdiğinde, trafik tamamen alt üst oluyor. Yolun dar olması, yüksek tonajlı araçların buraya girmesi, sağlık sollu parklar nedeniyle trafik alt üst oluyor. Araçların gürültüsü, egzoz dumanı ve çıkan toz nedeniyle aşırı derece mağdur oluyoruz” ifadelerini kullandı. 

YÜKSEK TONAJLI ARAÇLAR GİRMESİN


Yaşanan bu duruma bölgede trafik polisi konularak giderilebileceğini veya yüksek tonajlı araçların bu yola sokulmasının engellenerek geçici bir çözüm bulunabileceğini kaydeden esnaflar, yetkililerden konuya el atmalarını istedi. 
Trabzon ve Rize AK Parti İl Başkanlıklarının yapılacak İl Kongrelerine katılmak için bölgeye geldiği hatırlatılırken, yaşanan sorunların çözümü için bu durumun da bir fırsat olarak kullanılabileceği kaydedildi. 

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARINDAN BİLGİLERİ VAR ANCAK…


Bölgede yapılacak tünel ve yeni yollar için kamulaştırma çalışmaları ise devam ediyor. Ancak esnaflar sadece bu kamulaştırma çalışmalarından şifahen haberdar olduklarını ifade ederken henüz kendilerine bir tebligat veya bilgilendirmenin de yapılmadığını ifade etti. 

Öte yandan bölgede bazı bölgelerin kamulaştırmasının yapıldığı ancak şu ana kadar her hangi bir meblağ ödenmediği de gelen bilgiler arasında.