61SAAT HABER SERVİSİ - 
Özellikle Trabzon Meydan Bölgesinin en büyük iş merkezi konumunda ki Suluhan’ın üst katlarında iş yerleri bulunan esnaflar tabelalarını görünür bir yere koyamamaktan şikayetçi. 
Esnaflar, aynı zemin katlarda olduğu gibi üst katlarda da tek tik tabela ile iş yerlerini görünür yapmak istiyor. Konuyla ilgili Haziran ayında Trabzon Büyükşehir Belediyesine dilekçe veren esnaflar, henüz kendilerine olumlu ya da olumsuz bir dönüş olmadığını ifade etti. 


Suluhan’da bulunan CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı da aynı dertten muzdarip. 
Telefonla ulaştığımız CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile ilgili son yayınladığı videoda yer alan “Esnaf mağdur olmalı” ifadelerine vurgu yaparak, “Sağlıklaştırma projesi tamam. Videonun içinde esnaf mağdur olmadı deniliyor. Biz Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak Suluhan’dayız. Bütün tebaalar kaldırıldı. Biz Suluhan’ın içinde ki tüm esnaf ve partiler olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesine başvurduk. Haziran ayının sonlarına doğru. Ancak cevap henüz gelmedi” dedi. 



SADECE KAPI GİRİŞİNE OLACAK DENİLDİ! 

Cevap gelmemesi üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesini aradıklarını kaydeden Oyman, “Aradık Büyükşehir Belediyesini, bize Kent Estetiği Müdürlüğüne devredildiği söylendi.  Kent Estetiği Müdürlüğünü aradık. “Görüştük, çözüm bulamadık. Sizin çözüm öneriniz var mı?” denildi. 
Bende şahsım olarak, “Madem sağlıklaştırıyorsunuz, tabelaları standartlaştırın. Renkse renk, görselse görsel bir standart tabela olsun” dedim. 
Suluhan koskoca bir iş hanı. Dediler ki “sadece kapı girişine olacak” Ancak kapı girişine koyulacak levhayı sadece iş hanına girenler görecek. Burada dışardan iş hanında, avukat mı var, parti mi var, esnaf mı var bunu dışarıdan bakan kimse göremeyecek! Dışarıya da standart tabela ile asılsın dedik” dedi. 


KİMSE MAĞDUR OLMAZ! 

Sokak Sağlıklaştırması yapıldığı için herkesin kafasına göre tabela koymasının anlamı olmadığına dikkat çeken Oyman, “ Güzel görüntü isteniyorsa, tabelaya da karar verin. Bizden çözüm istediler. Bende diyorum ki benim ilk aklıma gelen şey bu. Onu da standartlaştırırsın. Kimse mağdur olmaz. Suluhanıın içinde telefoncusu, avukatı, kuaförü bir çok iş yeri var.  Burada hangi iş yeri olduğunu, dışardan bakan nasıl bilecek?” dedi. 
Suluhan’da yaklaşık 75 esnaf bulunduğuna dikkat çeken Oyman, konuya bir çözüm bulunmasını istedi. 

KİMSE GÖRMÜYOR, NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından Meydan Bölgesinde sokak sağlıklaştırma projesinde öncesi ve sonrası olarak paylaştığı iki görüntüye bazı belediyelerin esprili yaklaşımına ise Oyman, koyulan görüntülerin neden olduğuna dikkat çekti. Oyman, “Koydukları görüntü onu gerektiriyor. Kimse görmüyor, ne olduğu belli değil. Belediyeler o konuda hakikaten çok güzel esprili cevap verdiler. Sosyal medyada bu tür şeyler oluyor. Hemen ardında paylaşım yapmışlar. Biraz rahatsız oldular bu durumdan. Biraz bekleyin tamam sağlıklaştırma projesi devam ediyor” dedi. 

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI GÜZELDİR

Sokak Sağlıklaştırmasıyla ilgili ise Oyman, “Sağlıklaştırma güzeldir. Herkes farklı yorum yapar, “bu renkler kullanılmaz. Başka renkler kullanılırdı” diye. Sağlıklaştırma genel anlamda iyidir. Ama biz Suluhan’da olduğumuz için sıkıntısını görüyoruz” diye konuştu.