Trabzon'da yağ aldırma ve burun estetiği için özel bir kliniğe giden 35 yaşındaki Erdinç Yıldız, ameliyat sırasında yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanlığı'nın izni olmamasına rağmen operasyonu yapan klinik mühürlenirken, baba Aydın Yıldız, "Aynı günde 2 ameliyat olur mu? Bu bir cinayet" diye isyan etti. İstanbul'dan Trabzon'a giden 35 yaşındaki Erdinç Yıldız, özel bir klinikte geçen cumartesi hem burun estetiği, hem de karın yağlarını aldırmak için ameliyat masasına yattı. Genel anesteziyle uyutulan Yıldız'a önce burun estetiği yapıldı. Ardından liposuction (yağ aldırma) operasyonuna geçildi. Ancak ameliyat devam ederken Yıldız'ın solunumu durdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen genç adam hayata döndürülemedi. 
BABA: RESMEN CİNAYET 
Kliniğe gelen polisler incelemelerinin ardından ameliyatı gerçekleştiren doktor Ercan Yavuz'u gözaltına aldı. Trabzon Cumhuriyet Savcısı Rasim Karakullukçu'nun başlattığı soruşturma kapsamında klinik mühürlendi. Doktorsa tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi. Ancak mahkeme delillerin tam olarak toplanmadığını belirterek Yavuz'u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Sağlık Bakanlığı'nın "genel anestezi ameliyatlarının muayenehanelerde yapılamayacağı" yönündeki yönetmeliğine aykırı hareket ettiği yönünde rapor tutulan klinik mühürlendi. İstanbul'da toprağa verilen gencin ailesi de doktordan şikâyetçi oldu. Baba Aydın Yıldız, "Bir günde 2 ameliyat olur mu? Bu bir cinayet. Bu işin peşini bırakmayacağım" dedi. 

'45 DAKİKA KALP MASAJI YAPTIM'
Doktor E. Y. mahkemedeki ifadesinde, "O kadar estetik yaptım, ilk kez başıma geldi. 45 dakika kalp masajı yaptım. 112'yi aradım, geldiler ama ölmüştü." dedi. Talihsiz gencin ölüm nedeni otopsi sonucunda belli olacak. 

Özgür Özdemir / Sabah