61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Arsin İlçesi Yeniköy Mahallesinde meydana gelen olayda Gülşen S. P.’nin 2 kızı ve torunu ile beraber yaşadığı evi, torunun hastaneye götürdüğü sırada kimliği belirsiz kişilerce yıkıldı. Konunun basına yansımasının ardından Arsin İlçe Kaymakamlığı, konuyla ilgili araştırma başlattı.
Yapılan araştırma neticesinde Gülşen S. P.’nin 2 kızı ve torunu ile birlikte yaşadığı evin kardeşleri tarafından yıktırıldığı ortaya çıktı. Evin Gülşen S.P. ve kardeşlerine babadan miras kaldığı ve ancak paylaştırılamadığı ve yaşanan anlaşmazlıktan dolayı yıktırıldığı kaydedildi.
Gülşen S. P. ile kızları G.O. ve B.O.’nun mağdur olmasının ardından Arsin Kaymakamlığı harekete geçti. Kaymakamlık, Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile söz konusu aileye yardım yaparak ilçe merkezinde bir eve yerleştirirken mağduriyetin giderildiği belirtildi.
Arsin Kaymakamlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “G.S. ve kızları G.O ve B.O. ya ait olduğu belirtilen ev anne G. S. ve kardeşlerine babalarından kalma olup miras yoluyla paylaştırılmamıştır. Kardeşler arasındaki anlaşmazlıktan dolayı evin boş olduğu bir günde kardeşler tarafından yıkılmıştır.
Arsin Kaymakamlığı SYDV tarafından söz konusu aileye yardım yapılarak ilçe merkezinde bir eve yerleştirilmiş ve mağduriyetleri giderilmiştir.
Kaymakamlığımızca gerekli her turlu yardım yapılmakta olup mağduriyetleri giderilmektedir” ifadeleri kullanıldı.