61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye Sağlık İsçileri Sendikası Trabzon Şube Başkanı Osman Çavuş, KTÜ Farabi Hastanesinde eşit işe eşit ücret politikasından hareketle daha önce taşeron şirkette çalışırken, hükümetin aldığı karar ile kadroya gecen bin 100 sağlık personelinin maaşlarının iyileştirilmesinde KTÜ, Farabi yönetimi ile anlaşmazlığa düştüklerini belirtti.

Şu anda, toplu sözleşme için masaya oturdukları üyelerinin asgari ücretin çok az üstünde maaş aldıklarını belirterek “Oysa aynı işi yapan hemşire, sağlık teknisyeni ve benzeri kadrolarda çalışanların maaşları 5 bin lirayı buluyor” dedi.

Sendika olarak Farabi yöneticilerinden bin 100 sağlık emekçisi üyelerinin en azından maaşlarının 3 bin 700 liraya çıkartılmasını talep ettiklerini belirtti.

Edinilen bilgilere göre Farabi yönetimi, döner sermayeden maaşlarını alan bin 100 sağlık emekçisine döner sermayenin mali sıkıntısı nedeni ile istenilen maaş zammını veremiyor.

Farabi Hastanesin'de sağlık çalışanları önümüzdeki günlerde, hastane önünde taleplerini dinlendirecekler bir basın açıklaması yapacakları ifade edildi.

Sendika Başkanı Osman Çavuş’un konu ile ilgili açıklamaları