Açılışa Bakan Kurum'un yanı sıra Trazon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bakan Kurum'un konuşması öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, Trabzon Milletvekili Balta ve Trabzon Valisi Ustaoğlu konuştu. 
Bakan Kurum, "Biz istiyoruz ki Fatih'in şehri Trabzon'umuz doğasıyla kültürüyle sokağıyla, parkıyla, burada ki tüm sosyal alanları ile örnek bir şehir olsun. Tek amacımız bu. Tek derdimiz size yakışır, size layık şehirleri inşa edebilmek. Bu çerçevede tüm ekiple birlikte Milletvekilleri, İl Başkanımız, Belediye Başkanımız, Valiliğimiz, Bakanlığımız Trabzon'un emrindedir. Trabzon'un hizmetindedir. Biz hemşerilerimiz için yapılması gereken ne varsa yapmaya gayret ediyoruz" dedi. 

KÜLTÜR AKSI, YEŞİL KORİDORU.. 
Trabzon'a 3 tane millet bahçesinin yapıldığına dikkat çeken Bakan Kurum, "Şu an Trabzon'da 3 tane Milet Bahçesi var bir tanesini açtık. Vakfıkebir ve Avni Aker'deki Millet Bahçesini yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Çömlekçi'de anlaşmaları büyük oranda sağladık. Trabzon'a yakışmayan Çömlekçi'nin dönüşümünü Temmuz ayında temel atmak suretiyle yürütüyoruz. 
Diğer dönüşümleri, Zağnos, Tabakhane olsun yapmaya devam ediyoruz. Sosyal konutlarla ilgili çalışmaları yapıyoruz. Merkezdeki bütün içme suyunu yeniden değiştiriyoruz. Yine altyapı işlerine burada başlamış olacağız. Çok kısa zamanda şehrin merkezini Trabzon'a yakışır hale getirmek istiyoruz. Fatih Parkı’yla başlayıp, 15 Temmuz Parkı’nı birleştiren kültür aksı, bir yeşil alan koridorunu oluşturuyoruz. Sokak Sağlıklaştırma Projesi. Meydan'daki bütün binaların cephelerini değiştirdik. Hem de orada parkta düzenlemeleri, Maraş Caddesi, Uzunsokak'ta iyileştirmeleri etaplar halinde başlayacağız" diye konuştu.

Halk arasında "Aşıklar Parkı" olarak da bilinen Fatih Parkı, yenilenen yüzüyle hizmet verecek. 

YENİLEME SIRASINDA AĞAÇLAR KORUNDU 
İlçeye bağlı Esentepe Mahallesi Taksim Caddesi'nde yer alan 9 bin 600 metrekarelik tarihi park, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince hazırlanan proje kapsamında aslına uygun yenilendi. Yaklaşık 3 milyon 146 bin 127 liraya mal olan proje kapsamında, 470 metrekarelik çocuk oyun alanı, 4 çay ocağı ve kış bahçesi yapıldı. Örtü sistemi de yenilenen parkın, bazalt ve granit ile deck zemin döşeme kaplamaları gerçekleştirildi. Proje kapsamında parkın lavaboları da değiştirilerek engelli kullanıcılara uygun hale getirildi. Aydınlatma sistemleri de yenilenen tarihi parktaki ağaçlar ise korundu.