61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantıları bugün devam etti. Büyükşehir Belediye Meclisi salonunda yapılan toplantıyı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman yönetti. Komisyonlardan gelen maddelerin oylandığı Belediye Meclisinde, Ortahisar İlçesi Meydan Bölgesinde bulunan Fatih Parkının durumu da tartışıldı. 

Parkın yapımının devam için 3 milyon 200 bin TL’lik kredi kullanılması talep edildiğini içeren madde Büyükşehir Belediye Meclisine Plan ve Bütçe Komisyonundan geldi. 

Belediye Meclisi yapılan tartışmaların ardından Fatih Parkının yeniden düzenlenme işi için 3 milyon 200 bin TL’lik kredinin İller Bankasından Kullanılması için Başkan Murat Zorluoğlu’na oy birliği ile yetki verdi. 

Konuyla ilgili CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, "Fatih Parkının şuan da ki inşaat gerçekleşmesi yüzde kaçlarda? Dün bir bugün 2. Habire çok kredi kullanmaya başladık. 17 milyon öğretmen evi, 18 milyon otobüslere, 40 milyon beton yollara, şimdi yine var. 2 ayda 100 milyonluk kredi kullanılırsak işimiz zor. Bu iller bankasından kullanılan kredi kaç yıl vade, faizi ne kadar?” diye sordu. 

Bunun üzerine Ataman, "Ekonomi işi... Para olduğunda idare edersiniz. Kredi de para bulma yöntemi. Önemli olan bunların ödenebilir şekilde olması. Fatih Parkı orada o şekliyle kalmayacağına ve bunu hiç birimiz istemeyeceğine göre bunu yapmak zorundayız. Bunu yapmak için kaynak olmalı” dedi.