61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzon’un Akçaabat ilçesinde dün 3 kişinin hayatını kaybettiği, 18 kişinin de yaralandığı trafik kazasından kurtulanlar o anları anlattı. 

ÖNÜNDE VEFAT EDEN ZEHRA TÜTÜNCÜ OTURUYORDU… 
Trabzon Üniversitesi’ne gitmek üzere Moloz’dan dolmuşa bindiğini kaydeden, Trabzon Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adil Küçükosman, “En arka sağ tarafta oturuyordum. Sonra yola çıktık,  üst geçitin altında durduk. Buraya kadar hatırlıyorum.
Sonrasında TIR bize vurmuş, şok geçirdim. Kendime geldiğimde araçtan tahliye ediyorlardı. Önümde vefat eden kız Zehra Tütüncü oturuyordu. Sıkıştığını ve nabızsız kaldığını gördüm. 

Diğer vefat Halim Kurt ise sol en arkanın önünde oturuyordu galiba ama kaza sonrası onu görmedim. Üçüncü vefat eden kız ise duraktan yeni araca binecek olan kişiydi” dedi. 
Kendisinin araçtan en son tahliye edilen kişi olduğunu belirten Küçükosman, “Ben araçtan en son tahliye edilen kişiydim. Hastaneye geldim ve ameliyata alındım. Büyük bir facia yaşadık. Dolmuçuların daha dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi. 

KAPININ KOPTUĞUNU GÖRDÜM
Semih Uzun’da araca Moloz’da ki duraktan bindiğini kaydederek, “Bir hasta ziyaretine gidiyordum. Araç kalktığında doluydu.  Yoldan bir kişi, bayan bir kişi aldığımızı hatırlıyorum. Özel bir hastanenin önünden bindi. Sonra inanın ne ses ne başka bir şey duymadım. suanda o anla ilgili alakalı hafızamda hiç bir şey yok. Sanki o anı yaşamadım. Kapının hemen önünde oturuyordum. Sonrasında haberlere baktığımda kapının koptuğunu gördüm. Aşağı düşmememiz mucizeydi. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Büyük bir şok yaşamışım. İnanın o ana dair hiçbir şey hatırlamıyorum” dedi. 

BİNERKEN TEREDDÜT ETTİ
Ayda bir kez salı günleri Trabzon’a gittiğini kaydeden yaralılardan Kadir Güner “ Salı günleri Akçaabat  çok kalabalık oluyor… “Trabzon’a gideyim” dedim. Otobüsle gidecektim aldım otobüs kartımı yanına bekledim otobüs gelmeyince minibüsle gittim. Ardından Akçaabat’a dönerken tekrar minibüse bindim" dedi. 

NORMALDE O KOLTUKLARDA OTURURDUM...
Normalde minibüste hayatını kaybedenlerin yerinde oturduğunu ancak o gün farklı bir koltukta oturduğunu kaydeden Güner, " Arkalarda tekli koltukta otururdum, o gün sanki bir güç beni sanki oturduğum yere sevk etti.

Ilk ben bindim boştu, sonra malum kaza yaşandı. 

Ayakta fazla insan olup olmadığını hatırlamıyorum, kaza anını da hatırlamıyorum gürültüyü de hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde hastane acilindeydim. 

BUGÜN DOĞUM GÜNÜ
Şoförün iki arkasında oturuyordum. Bir tek cam kenarında oturan bayanı hatırlıyorum binerken tereddüt etti, üzerinde mor bi mont vardı.  Binerken şöyle bir baktı ve öyle girdi” dedi. 

Moloz’dan aracın dolu kalktığını kaydeden Güner, “Üst yoldan, Faroz tarafından gitti.  Doğum günüm bugün ama vefat edenlere çok üzüldüm. Genç kızlar öldü, talebe okuyorlar herkesin ailesi var” dedi.