61SAAT HABER SERVİSİ  - 15 Temmuz, FETÖ / PDY terör örgütü mensuplarınca yapılan darbe girişimi sonrasında Trabzon’da operasyonlar aralıksız devam ediyor. Buna göre Trabzon Valiliği “Trabzon ilinde FETÖ / PDY ile ilgili yürütülen mücadele kapsamında ilgisi olduğu değerlendirilen kamu görevlileri ve hakkında yürütülen idari ve adli işlemlerle” ilgili basın açıklaması yaptı. 

Darbe girişimin ardından hemen hemen her gün yapılan basın açıklamalarında düne göre dikkat çekici değişiklikler yaşandı.

Açıklamaya göre İl Emniyet Müdürlüğünde görevden uzaklaştırılan personel sayısı 206’ya düşerken tutuklananların sayısı da 1 kişi artarak 8’e çıktı.
Karadeniz Teknik Üniversitesinde de 7 personelin Gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada dün 2 kişinin gözaltında görüldüğü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabu ve Kadastro 9. Bölge Müdürlüğünde bu kişilerin görevden uzaklaştırma olarak değiştirildi.

Buna göre Trabzon’da darbe girişiminin ardından hakkında işlem başlatılan kamu personeli sabit olarak 542 kişi olurken bunların 9’u tutuklandı, 8’i gözaltında 1 kişi hakkında adli kontrol başlatıldı