61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzon merkezli 6 ilde eş zamanlı olarak FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne yönelik hafta başında yapılan operasyonda gözaltına alınan 57 kişi serbest kaldı…   

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Trabzon merkezli 6 ilde 13 Haziran pazartesi günü 74 şüpheli şahıs hakkında gözaltına kararı verilmiş ve bunlardan 57'sİ gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şahıslardan 10'u Salı günü, 26'sı dün  21’İ de bugün Emniyet'teki ifadelerinin alınmasının ardından Trabzon Adliyesi'ne çıkarıldı.

İlk olarak 10 kişinin, ardından 26 kişinin serbest kalmasının ardından yine 'Nitelikli dolandırılıcılık, terörün finansmanına kaynak sağlama, suç işleme amacıyla kurulan örgüte üye olma ve tehdit' suçlarından adliyeye çıkartılan 21 şahsın tamamı bugün savcılık ve mahkemedeki ifadelerinin ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

22 KİŞİNİN TUTUKLANLAMIS İSTENDİ…

Gözaltına alınan 57 kişiden 3’ü savcılık tarafından serbest bırakılırken 32’si  ise tutuklanmaları talebiyle 22’si de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu şahıslardan 54 kişi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 3 kişi de savcılık aşamasında serbest kaldı.