61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı İsmail Albayrak, yetkililere seslendiklerini ifade ederek, “Fiskobirlik yönetiminin, haksız, hukuksuz, insanlıktan nasibini almamış tavrına müdahale edin, üreticinin alacaklarını ödeyin. 13 yıldan beri üreticinin parasını kasten ödemeyen bir yönetim dünyada var mıdır? Yargı kararlarını çiğneyerek ‘bizi icraya verenlere para yok, birlirkişi mi fiskobirlik yandaşı mı? Fiskobirlikten para alamazsını ana paranızı alın, davadan vazgeçin diyebilir mi? Bir raporunda ak diğer raporunda kara diyebilen bilirkişi olabilir mi?” dedi.

YARGIYI YANILTIYORLAR
Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fiskobirlikten alacaklı olan üreticilerimizin 13 yıllık alacakları yargı kararı ile kesinleşmesine karşın ‘borç benim değil Trabzon’undur’ sanki S.S. 28 sayılı Trabzon Fiskobirlik Müdürlüğü başka bir devletin Fiskobirlik gibi bir kurumuna mı bağlı? Kendi ana sözleşmesini çiğneyen bir üretici yönetimi acaba dünyada var mıdır? Trabzon Fiskobirlik Müdürlüğü’nün bir kalem almaya yetlisi yokken yalan söyleyerek yargıyı yanıltanlara hesap sorabilecek makam yok mudur? Kimlere güvenerek yasa dışı eylemlerini sürdürüyor? Trabzon’un sorumluları Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri ifadelerinde ‘bizim fındık almaya yetkimiz yok tüm işlemleri genel müdürlük adına yapmaktayız’ ifadelerini vermişler. Gerçek olan bu ifadeleri nedeniyle Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Fiskobirlik Ana Sözleşmesi ve birlik yasalarında tüm yetkilerin genel müdürlük yetkisinde olduğunu saptadığı için Trabzon yöneticileri için takipsizlik kararı vermiştir. Ana sözleşmelerinin açık hükmüne karşın, sözde bilirkişi olan şahıs Trabzon’un Fiskobirlik Genel Müdürlüğü’ne 39 milyon borcu var, diyerek yargıyı yanıltmaktadır.”

13 YILDAN BERİ ALACAKLAR VERİLMEDİ
‘’Üreticilerin 13 yıllık alacaklarını nasıl görmezden geliyor’’ diyen Albayrak, “Kurumsal yetkisi olmayan bir müdürlüğün, borcu olabilir mi? Yargıyı yanıltmanın bir müeyyidesi yok mudur? Bu gerçeği nasıl göz ardı edebiliyor? Arkadaşlar 13 yıldan beri üreticilerin alacakları verilmedi bilirkişi skandalı sürüyor, yargıyı yanıltıyor, borç Trabzon’un diyebiliyor. Borç Trabzon’un ise Trabzon Çimenli Mahallesi’ndeki milyonluk arazi ve bina satışı kimin cebine girdi? Bu kişi bilirkişi değil ancak yandaş kişi olabilir. Trabzon’da bilirkişilik yapacak başka mali müşavir yok mudur? Fiskobirlikten alacaklı olan bit yönetim kurulu üyemize, ‘Fiskobirlik genel müdürlüğünden ana paranızın dışında para alamazsınız. Anaparanızı alın mahkemeden vazgeçin’ diyebilir mi? Trabzon’un milletvekillerine, Adalet Bakanlığı yetkililerine sesleniyoruz. Geç kalan adalet, adalet değildir. Yıllardan beri üreticinin hakkını gasp edeceksin, ondan sonra da bizi icraya verenlere para yok diyeceksin. Haktan hukuktan insanlıktan nasibini alamamış Fiskobirlik yönetimine hesap soracak bir mercii yok mudur? Fiskobirlik yönetim kurulu üyeleri, aylık maaşlarını 10 bin TL’ye çıkararak saltanatlarına devam etmektedirler. Bu yönetimin iş başında kalması üreticiler adına utanç vericidir. Fındık üreticisinden ürün alamayan bir yönetime, Toprak Mahsulleri Ofisi’nden bedelsiz 10 bin ton fındık vermek fındık üreticilerinin yararına değildir. Çünkü piyasada hiçbir itibarı kalmamıştır. Bir an önce üreticilerimizin alacaklarını ödeyin. Bir gün gelecek, üreticiler aleyhine işlediğiniz suçların hesabını vereceksiniz” ifadelerini kullandı.