61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’de başlayarak, Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronvirüs nedeniyle, ülke genelinde evde kalınması vatandaşları da kendi tedbirlerini almaya teşvik etti. 
Mümkün olduğunca sokağa çıkmayan vatandaşlar, artık evde ekmeklerini de kendileri yapmaya baladı. Türkiye’de en çok tüketilen gıda maddelerinin başında gelen ekmeği vatandaşlar önlem amacıyla evlerinde yapmaya başlarken bu durum Trabzon’da da etkilerini göstermeye başladı.


Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, yaptığı açıklamada Türkiye’de salgının başlaması ve ‘Evde Kal’ çağrılarının ardından Trabzon’da fırınların iş hacimlerinin yüzde 70 oranında düştüğünü açıkladı. 
Trabzon’da fırınların gönüllülük esasları doğrultusunda hijyen kurallarına uyarak vatandaşlara hizmet verdiğine dikkat çeken İlik, “Fırınlar yüzde 30 kapasite ile çalışıyor. İşlerimiz yüzde 70 düştü. Fırınlarımız gönüllülük esası doğrultusunda, hijyen kurallarına uyarak milletimize hizmet veriyor.

Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Dünyanın geçirmiş olduğu bu süreçte fırıncı esnafı olarak vatandaşımızın ve devletimizin yanındayız. 7/24 hizmetteyiz” dedi. 
Fırınlarda çalışanların sosyal mesafeye de dikkat ettiğini ifade eden İlik, “Sosyal mesafeye de uyarak çalışıyoruz. Bu salgın insani bir durumdur. Vatandaşımız zorunlu olarak evde karantinadadır. Bir çok vatandaşımız dışarı çıkmadığı için evinde ekmek yapıyor. Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve her türlü hijyen kurallarına uyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.