Trabzon Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz yılarda gündemine aldığı Kadınlar Pazarının yenilenmesi için yeni bir adım bugün atıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin bugün yapılan toplantısında, Kadınlar Hali İnşaatının Yapım İşi için 12 Milyon TL’lik kredi kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na oy birliği ile yetki verdi.

Ancak oylama öncesinde söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Bu inşaatın ihale bedeli ne kadardır? Bu inşaatta kaç tane iş yeri mevcut. Yapılacak. Bu yapılan iş yerleri daha önce orayı kullanan kadınlara tahsis mi edilecek yoksa taşı yoluyla mı satılacak?” sorusunu sordu. 
Büyükşehir Belediye Bakan Vekili Atilla Ataman, “Bu konuyla ilgili toplantısına devam ediyor. Bire bir devam ediyor. Kadınlar hali dediğimiz yer fiziki inşaat ötesinde sosyal mesele. Hepimizin bir şekilde gidip ilgilendiği yerdir. Bunun bir an önce halledilmesi lazım. Kağıtların üzerinde yazılı olan kaynaklardan ziyade işin maddi tarafına bakıp bir an önce bitirilmesi lazım” diye konuştu. 
Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Nala Aydın, “İhale Bedeli 9 milyon 280 bin + KDV.. Geçen yıl yapılan ihale yer teslimi yapıldığı için beklemede. 12 Milyon olan bedel ise şuan güncellemeyle… Burada 110 adet iş yeri vardır” dedi. 

Bunun üzerine Ataman, “Şuanda faaliyet gösteren herkesin bir mekan bulacağı manasına geliyor mu?” sorusuna Aydın, “Evet..” diyerek yanıt verdi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Bizde bu pazarı ziyaret ettiğimizde proje olmasa bile yenilenmesi zaruri hal haline geldi. Orada köylü kadınlarımızın sattığı yöresel organik ürünler onların ekonomisine katkı olmakla beraber sıhhi ortamda tüketilmesi zaruri. Onlara verdiğimiz sözün gereği olarak onlara verdiğimiz söz açısından isabetli. Orada senelerdir köyünden bağından, bahçesinden getirerek ürünlerini satan kadınlarımıza mekan oluşturulması önemli” diye konuştu. 
Genç, sözlerine şu şekilde devam etti: O ürünü oradan alarak ikinci bir satışa arz ediliyor. Böyle hadiseler var. Ben pazarı ziyaret ettim müşahede ettim Başkanımız dernekle toplantı halinde. Üreticilerin hiç birini mağdur etmeden yerleşim kısmını alacak. Biz bu ihale bedeliyle ilgili süratle bu kararı verelim” dedi. 
Başkan Genç, Kadınlar Pazarının geçen dönemde adının değiştiğini hatırlatarak, “Köy Ürünleri Pazarı..” olduğu ifade edildi..