31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Vakfıkebir ilçesi Çavuşlu Mahallesi'nde muhtar adayı olarak seçimlere katılan Mustafa Oğuzhan Seçimi kazanarak Çavuşlu Mahallesi'nde muhtar seçilmişti.

Seçimler sonrası şikâyet üzerine elinden mazbatası alınan Mustafa Oğuzhan ‘ın mazbatası ikinci en çok oy alan aday Murat Bayraktar'a 06.05.2019 tarihinde verildi.

Mazbatası elinden alınan ’Mustafa Oğuzhan’ sosyal medya üzerinden tüm kamuoyuna seslenerek şu ifadelere yer verdi: "Çavuşlu Mahallesi Halkına, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde değerli halkoylarıyla layık görülüp başladığım görevime 3 Mayıs 2019 Cuma günü son verilmiştir. Gerçekleşen bu olay tamamen şahsıma (HALKIN OYLARI HİÇE SAYILARAK) kurulmuş bir tuzaktır. Hakkımda düzenlenmeye çalışılan karalama çalışmalarına itibar etmemenizi rica ederim. “Son dönemde ortaya çıkan devlete karşı yapılaşmaların herhangi birinde bulunmadığım belgelerle sabittir. "Konuyu çarptırarak kendilerini aklamaya çalışanlara itibar etmeyiniz. Bunun bir günah çıkarma eylemi olduğu bilinmelidir." ifadelerini kullandı.

Yazılı kararın YSK'ya zamanından sonra ulaştırılması ve YSK kararının değiştirilemez olması sebebiyle gerçekleşen hadise "sadece 31 Mart 2019 seçimlerini" kapsamaktadır. Bundan sonraki süreçlerde kamusal bütün hakları kendisine verilmiştir. "denildi. (vakfikebirhaber)