Trabzon’un Araklı ilçesinde bir kişi, kapıyı açarak eve girmeye çalışan silahlı kişiyi görünce şaşırdı. Şüpheli şahsı itikleyerek merdivene düşüren E.B'nin şikayeti üzerine eve girmeye çalışan zanlı yakalandı.

Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan E.B, evinde ders çalıştığı sırada kapı zilinin çaldığını, kapı dürbününden baktığında kapıdaki kişinin dilenci olduğunu düşünerek kapıyı açmadığını söyledi. E.B, daha sonra kapının zorlanarak açıldığını kapıya doğru gittiğinde gördüğü şüpheli İ.Y’nin belinden tabancasını çıkararak kendisine doğrulttuğunu anlatarak aralarında boğuşma yaşandığını söyledi. Şüpheli şahsı boğuşma sırasında ittiğini ve merdivenlerden düştüğünü belirten E.B, şahsın kaçarken güzlüğünün camını düşürdüğünü belirterek şüpheliden şikayetçi oldu.

Yapılan çalışmanın ardından şüpheli İ.Y (59), yakalandı. İ.Y'in üzerinde yapılan aramada 13 kapı anahtarı, kapı açmak için kullanılan malzemeler ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheli İ.Y daha sonra mahkemece serbest bırakıldı.