61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Sera Gölünde ki çöp yığınlarını gören ve bundan rahatsızlık duyan gençler, gönüllü olarak şehrin temizliğine el attı. 

Trabzon’da aileleri ile birlikte dün yani Pazar günü Sera Gölüne giden 17 yaşındaki Kübra ve Nisa ile 11 yaşındaki Kayra burada gördükleri çöp yığınına çok üzüldü. Bu noktada en küçük bir bireyin bile bir şeyler yapması gerektiğine inanan gençler, ellerine aldıkları çöp poşetleri ile bölgeyi temizlemeye başladı. 

Ailelerinin de desteğini alan gençler, bugün de şehrin değişik noktalarında temizliğe girişti. Kardeş olan Kübra ile Kayra’nın babası Okan Ustaalioğlu “Dün biz Sera Gölüne pikniğe gitmiştik. Orada etrafa saçılmış çöpler vardı. Doğaya verilen bu tahribata çok üzüldüler. Orada kendi kafalarına göre çöpleri topladılar. Sosyal medyada paylaşıp bugün de sahile gideceklerini yazdılar. Ellerine çöp poşetlerini alıp sahile gittiler. Sadece kendi başlarına orada ki bir çok noktayı temizlediler. Sürekli devam edeceklerini söylüyorlar. Belki bir çok kişiyi ikna ederler ve şehirde bir farkındalık oluşur” dedi. 

Demircilik yapan Ustaalioğlu, kendilerinin de çocuklarına ellerinden geldiği ölçüde destek olmaya çalıştıklarını söyledi. 

gençlerin sosyal medyadan başlattığı uygulamaya bir çok kesimden destekte geldi. Onlara katılan bir çok genç ve çocuk mahallelerinde çöpleri toplamaya başladı. Hatta beraber sahile inip çöpleri toplarken, bu anları da sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

Kübra, yaptığı paylaşımda küçük bir alanda toplanan 3 torba çöpün fotoğrafını paylaşırken, “Sadece küçücük bir alandan bu kadar çöp çıktı. Plastik kapaklar, bulaşık süngerleri, ambalajlar, pedler.. Lütfen çevrimizi temiz tutalım” ifadelerini kullandı. 

İNSTAGRAM HESABI AÇTILAR..
Kübra yaptığı açıklamada, "Biz öğrenciler olarak benim en yakın arkadaşım ve kardeşimle beraber hep aklımızdaydı. Geçen yılda yaptık. Bu yıl gidelim yapalım dedik böyle bir şey. Biz de az çok biliyoruz,  iklim değişiklikleri oluyor bir sürü bir şey oluyor. Etraftaki insanlar sadece sosyal medyadan duyarlılık yapıyor. Sosyal medyada herkes çevreci. Kimse etkinliğe geçmiyor. Kimse bir adım atmıyor.. Ben bunu yaptığımda arkadalarım bana, "Kübra sen mi kurtaracaksın, bu ülkeyi, bu çevreyi” diyenler oldu. Bende onlara, "Bir insanın bile bir şey yapması çok şey değiştirir bu dünyada” Ben bir kişiyim, arkadaşım geldi, kardeşim geldi. Bundan sonrada devam edeceğiz” dedi. 

Çocuklar bu amaçla etkinliklerini paylaşmak ve destek toplamak için trabzon.cevreci.genclik adlı Instagram hesabını açtı. Sizde destek olmak için çocukların bu hesabından etkinliklerini takip edebilirsiniz.