Virüs salgını nedeniyle işlerin oldukça azaldığını dile getiren esnaf, “Vatandaşlar virüs salgını nedeniyle alışveriş yapmaktan, çarşıya pazara çıkmaktan çekiniyor. Bir korku var insanlarda… Biz esnaf olarak her türlü tedbirimizi aldık…  Ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Maske ve eldiven kullanıyoruz. Aramızdaki mesafeyi koruyoruz. Diğer temizlik kurallarına uyuyoruz. İnşallah, bu süreç biter de işlerimiz normal akışına döner.” dedi. Başkan Genç, pazarda kovit-19 hastalığına karşı vücut ısısını ölçen zabıta ekiplerine ateş ölçümü yaptırdı. Genç’in vücut ısısı normal değerlerde seyretti. 

“SÜPER GÜÇ DENİLEN ÜLKELER PERİŞAN!”

Esnafa korona virüsten korunmak için açıklanan tedbirlere harfiyen uymaları gerektiğini hatırlatan Başkan Genç, uyarılarını şöyle sürdürdü: “Sadece ülkemiz değil, bütün dünya zor bir süreçten geçiyor. Hem ekonomik anlamda hem de siyasi anlamda… Süper güç denilen ABD, İtalya, İngiltere ve Fransa’nın ne hale geldiğini hepimiz görüyoruz. İnsanlar evlerinde, huzurevlerinde ölüme terk ediliyor. Şu anda perişan durumdalar… Gerçekten de Türkiye bu süreçte çok başarılı bir sınav verdi. Türkiye, Avrupa’da Almanya’dan sonra korona virüs ölümlerinin en az yaşandığı ikinci ülke. Bu demek oluyor ki, devletimiz zamanında bu işin önlemini aldı… Sıkı tedbirler uygulayarak, yerinde adımlar attı. Bizler de vatandaşlar olarak bu açıklanan tedbirlere büyük ölçüde uyduk. İnşallah el ele vererek bu süreci en sağlıklı şekilde atlatacağız. Bu iş ihmale gelmez. Sadece bizim korunma tedbirlerine uymamız yetmez… Başkanlarının da uyması için gayret etmeliyiz. Örneğin maske ve eldiven takmayan, sosyal mesafeyi korumayan arkadaşlarımızı uyarmalıyız.” 

“CAMDAN SOHBET ETTİ”

Pazar denetiminden sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle günlerini evde geçirmek zorunda kalan yaşlılarla camdan sohbet eden Başkan Genç, “hâl, hatır sorduktan” sonra, “İnşallah bu işler düzelecek. Sağlığınız için evden çıkmayınız… Bu sokağa çıkma yasağı sizleri korumak için… Zor ve sıkıcı da olsa belli bir süre bu şekilde idare edelim… “ diye konuştu.